Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко може провести Турчинова в сенат, але не в крісло мера

Середа, 26 березня 2008, 15:05

Політологи вважають основними кандидатами в мери Києва нинішнього міського голову столиці Леоніда Черновецького та лідера блоку свого імені Віталія Кличка.

Зокрема, таку думку висловили гендиректор TNS Ukraine Микола Чурилов, директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв на круглому столі в Києві, повідомляє УНІАН.

Так, Чурилов зазначив, що намічається чотири групи кандидатів у мери столиці. У першій групі беззаперечні лідери кампанії - Черновецький і Кличко.

Набагато відстає від них згідно з нинішніми рейтингами колишній мер столиці Олександр Омельченко і ще більш відстає третя група кандидатів, серед яких він назвав народного депутата від БЮТ Миколу Томенка і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

У решти всіх кандидатів, на думку експерта, абсолютно "примарні шанси" стати мером столиці, навіть якщо в них буде сильна фінансова підтримка і піар-кампанія.

"Розкрутити його (нового кандидата) за два-три місяці просто неможливо", - сказав Чурилов.

Водночас він наголосив, що 38% киянам на сьогодні важко відповісти, за кого голосуватимуть 25 травня. На думку експерта, це чималий відсоток. Проте, за його словами, виходячи з досвіду попередніх виборів, ці голоси буде пропорційно розподілено між кандидатами.

Кажучи про єдиного кандидата на посаду київського мера від демократичних сил, про якого часто ведуть мову, політологи спростували поширену тезу про те, що будь-який кандидат від Блоку Юлії Тимошенко зможе перемогти на виборах мера Києва.

Вони вважають, що висунення від БЮТ на цю посаду кандидатури першого віце-прем`єра Олександра Турчинова буде помилкою Юлії Тимошенко.

Зокрема, директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський, який брав участь у круглому столі, сказав: "Є така ідея, що якщо Тимошенко з її теперішньою популярністю (75% голосів киян підтримують її політику) візьме за вуздечку коня, може і його провести куди завгодно. Можливо, в сенат будь-яку людину вона й зможе провести, але завести на посаду мера будь-якого кандидата – це неправильна філософія".

"Абсолютно неочевидно для мене, що будь-який кандидат, який ходитиме з Тимошенко дворами, зможе мати якісь переваги під час виборів. Та людина, яку зараз називають, мені здається, не має жодного шансу. Я маю на увазі Турчинова. Я не вірю в можливість його перемоги. Я думаю, це помилка для Тимошенко", - заявив він
.
Політологи також зазначили, що на сьогодні стабільний електорат саме у Кличка та Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...