Тимошенко зізналася, що вивчила мову за 3 місяці

Середа, 26 березня 2008, 19:26

Прем'єр Юлія Тимошенко переконана, що проблеми функціонування російської мови для держави не існує.

"На мій погляд, проблеми російської мови для українського народу не існує. Обидві мови настільки родинні, що люди без проблем розуміють один одного. Ця проблема, безумовно, породжена політиками тільки для того, щоб вигравати на чергових виборах", - сказала прем'єр в інтерв'ю російському виданню "Аргументы недели".

Розподіл людей за мовним питанням вона назвала "штучним і злочинним".

Тимошенко розповіла, що народилася на сході України, у Дніпропетровську, і до 30 років не говорила українською мовою. Але при цьому їй вдалося за три місяці самостійно освоїти мову.

Тимошенко впевнена, що мовні проблеми в країні багато в чому є міфами.

"Їх створюють політики. Наприклад, про те, що схід України заробляє гроші і годує захід країни. Або про те, що в Івано-Франківську, на заході, вирубують російські берізки і палять книги Пушкіна. Це просто брєд, який нічого спільного з реальним життям не має", - зазначила Тимошенко.

Прем'єр також розповіла, що підростаюче покоління українських дітей тримовне, оскільки говорить українською, російською і англійською мовами, і при цьому не відчуває жодних психологічних бар'єрів.

Тимошенко підсумувала, що в країні достатньо російськомовних шкіл, а державна мова при цьому - українська. Тому вона б "просто законом заборонила політикам піднімати ці питання".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування