Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко натякнула, що Росія повинна платити "мільярди євро" за флот

Середа, 26 березня 2008, 20:35

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що протягом найближчих місяців повинні бути розроблені і підписані довгострокові контракти по транзиту російського газу українською територією.

Про це Тимошенко сказала в інтерв'ю російському щотижневому виданню "Аргументы недели", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про перспективи відносин з Росією в сфері постачань і транзиту газу, прем'єр висловила переконання, що протягом найближчих місяців повинні бути розроблені і підписані довгострокові контракти з надання послуг по транзиту з української сторони, і на постачання газу Україні - з російської.

"Ці угоди повинні, підкреслюю це слово, поступово виводити ціни за газ на світовий рівень, а не керуватися якимись спонтанними рішеннями. Щоб обидві сторони чітко знали, якою буде ціна на газ кожного наступного року", - зазначила вона.

Тимошенко також підкреслила, що Україна "досі зберігає розцінки за оренду своєї території Чорноморським флотом на рівні 90-х років".

"Якщо ж сьогодні поставити ринкову ціну за цю оренду - рахунок пішов би на мільярди євро", - попередила вона.

Крім того, Тимошенко сказала, що "українська сторона як послідовний партнер навіть не піднімає цього питання".

У відповідь, на її думку, Україна домагається, щоб рівень цін на газ також вирішувався з боку Росії "лояльно, відповідно до підписаних угод до 2011-2012 року".

"І ми до цього часу м'яко вийшли б на світові ціни, як у питаннях постачань, так і транзиту газу по українській території, так само як і тарифів на його зберігання в підземних газосховищах. Це в інтересах і України, і Росії", - резюмувала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування