Наступника Путіна заспокоїли і в НАТО

Четвер, 27 березня 2008, 07:41

Представник НАТО Джеймс Аппатурай відкинув твердження майбутнього президента Росії Дмитрія Медведєва про те, що можливе приєднання до альянсу Грузії та України зашкодило б європейській системі безпеки.

У відповідь на запитання "Бі-Бі-Сі" він зауважив, що попередні розширення НАТО ніколи не мали негативних наслідків, а навпаки сприяли безпеці і стабільності у Європі.

Речник НАТО підтвердив, що на саміті альянсу в Бухаресті наступного тижня буде обговорюватися питання можливого початку з Грузією та Україною процесу приготування до членства в організації.

Він також повторив, що вирішувати питання імовірного залучення нових членів в НАТО будуть лише члени організації, і жодна інша сторона не матиме права голосу у цьому питанні.

Як відомо, раніше новообраний президент Росії Дмитрій Медведєв в інтерв’ю газеті "Financial Times" заявив про те, що ситуація можливого вступу Грузії та України до НАТО є "вкрай неприємною для європейської безпеки".

Таким чином він фактично приєднався до офіційних звернень керівництва Росії до країн Заходу з вимогами, щоб НАТО не обіцяло майбутнього членства Україні та Грузії.

У свою чергу, президент Віктор Ющенко в інтерв'ю британській газеті The Financial Times, французькій "Le Monde" та італійській "Corriere della Sera" у середу, 26 березня, заявив, що приєднання України до ПДЧ не несе загроз для жодного її сусіда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування