Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сумського мера врятував від долі Черновецького один голос

Четвер, 27 березня 2008, 08:36

У Сумах провалилася спроба фракції БЮТ у міськраді відправити у відставку міського голову Геннадія Мінаєва.

Для ухвалення відповідного рішення не вистачило одного депутатського голосу, пише "Комерсант-Україна".

Ще до початку сесії депутати БЮТ (39 із 75 депутатів міськради) зажадали від Мінаєва залишити президію і доручити подальше ведення сесії секретарю міськради, лідеру фракції БЮТ Петру Гученку. Своє місце в президії Мінаєв залишив спокійно.

У свою чергу, зайнявши його місце, Гученко почав засідання з того, що зачитав проект рішення про недовіру мерові.

"Причиною відставки Геннадія Мінаєва з посади міського голови Сум є порушення законів України, прав і свобод громадян, що було підтверджено рішеннями судів, які вступили в законну силу", - зачитав секретар міськради.

Пізніше Гученко розповів, що депутати ставлять мерові у провину декілька його рішень зі звільнення працівників виконкому, які потім були оскаржені в суді.

У відповідь мер заявив, що діяв на виконання рішень сесії і жодних законів не порушував. "Якщо відправляти мене у відставку за моїх підлеглих, яких я звільнив, а вони потім поновилися по суду, то тоді можна відставити і президента за аналогічні випадки з Жовтяком і Піскуном!", - заявив Мінаєв, згадавши долю суперечливих звільнень глави Київської облдержадміністрації Євгена Жовтяка і генпрокурора Святослава Піскуна.

При цьому мер заявив, що у випадку якщо депутати все ж відправлять його у відставку, але при цьому відразу призначать дату дострокових виборів, він не буде оскаржувати рішення сесії в суді, а "піде на вибори".

Голосування за постанову про відставку було таємним. Кореспондент видання бачив, що депутати, проставивши позначку, фотографували свій бюлетень на мобільний телефон. Крім того, на виході депутати з фракцій БЮТ і НСНУ, показували журналістам свої бюлетені. Було видно, що всі вони голосували за відставку мера.

Результат підрахунку голосів же виявився несподіваним для БЮТ і НСНУ (11 осіб). Згідно з протоколом, підтримали відставку мера 49 депутатів, висловилися проти – 9. Прихильникам зняття мера не вистачило 1 голосу, тому що відповідно до закону відправити його у відставку можна лише 2/3 голосів депутатів. Проголосувати повинні були 50 депутатів.

Мінаєв назвав свою відставку, що невідбулася, "доленосною подією" не тільки для себе, але й для міста, після чого відразу запропонував фракції БЮТ співпрацю. Він заявив, що готовий прийняти від БЮТ кандидатури своїх заступників і інших членів виконкому, щоб сформувати "ефективну команду".

Однак у БЮТ на це заявили, що будуть знову "порушувати питання про відставку Мінаєва".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...