Німеччина і Ко "заблокують" Україну в Бухаресті?

Четвер, 27 березня 2008, 09:06

Німеччина та низка інших західноєвропейських країн на саміті НАТО у Бухаресті планують заблокувати надання Грузії і Україні плану дій з набуття членства в Альянсі.

Про це у четвер повідомляє авторитетне німецьке видання Finanсial Times Deutschland із посиланням на власні джерела у дипломатичних колах, передає "Німецька хвиля".

Така позиція Німеччини, зазначає видання, стане дипломатичним ляпасом для президента США Джорджа Буша, який у нещодавній телефонній розмові намагався переконати канцлера Анґелу Меркель підтримати Україну і Грузію на шляху до НАТО.

"Чимало європейських членів Альянсу не мають жодного бажання робити таку послугу Джорджу Бушу, який незабаром залишає посаду. Вони радше воліють перечекати: якщо наступник Буша у Білому домі займатиме таку саму позицію, то Берлін і Париж зможуть вигідно розміняти це питання на щось важливе для себе", - пише видання.

На думку Finanсial Times Deutschland, європейські дипломати також не хочуть дратувати Москву, яка виступає проти приєднання України і Грузії до НАТО.

Серед європейських скептиків у цьому питанні, крім Німеччини, також називають Францію, Італію, Іспанію, Нідерланди, Бельгію, Португалію і Люксембург.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування