Батько Курочкіна розповів, кому дісталися "броньовики і лімузини" його сина

Четвер, 27 березня 2008, 09:34

Батько вбитого рік тому в Україні російського бізнесмена Максима Курочкіна стверджує, що весь капітал його сина після смерті дістався його партнерам.

"Відразу після вбивства я сказав, що всіма справами Максима повинна займатися його команда, з якою він працював. Мені нічого не потрібно. Єдине, що я попросив тоді, так це віддати мені його "Ауді". Але машина виявилася в такому стані, що ми її ледь продали за 17 тисяч доларів", - сказав Борис Іванович Курочкін "Сегодня".

"Не повірите, але рідний брат Максима Денис зараз їздить на недорогій "Шкоді". Не думайте, що нам дісталися якісь мільйони. А всі броньовики, джипи, лімузини, усе залишилося в них...", - додав він.

На питання, хто міг убити Курочкіна, його батько відповів:

"Це як на ринку, прийшла людина на чужу територію, от її і прибрали. Тому що заважав. Хоча він ніколи не був руйнівником, він творив, це була людина приголомшливої енергії. А в Україні його не прийняли..."

При цьому він зазначив, що Курочкін "був доброю людиною, нікого не міг скривдити".

Водночас, "Сегодня" з посиланням на джерела в ГУБОЗі пише, що міліція, у принципі, знає, хто розстріляв Курочкіна, але кілери давно в Росії, а доказів їхньої вини в них немає.

На думку одного з провідних правоохоронців, який побажав залишитися інкогніто, основна версія убивства Курочкіна — "те, що він став вже не потрібний дуже могутнім людям в Україні, з якими був знайомий і про справи яких багато знав".

При цьому справа нібито не в боргах Курочкіна, а саме в його "зайвій" інформованості.

На думку співрозмовника газети, мотиви вбивства Курочкіна дуже складні, у них переплелися інтереси як російського, так і українського бізнесу.

Однак, на думку співрозмовника, організатори вбивства Курочкіна — в Україні.

Це, за його версією, ті ж люди, які виманили Курочкіна з Росії в Україну, де він і був арештований.

Як відомо, вбивству Курочкіна передувала низка вбивств його бізнес-партнерів.

Так, 16 грудня 2006-го в Дніпропетровську був розстріляний один з директорів найбільшого ринку "Озерка" росіянин і друг Курочкіна Володимир Воробйов, 17 березня 2007-го в Плютах під Києвом було вчинено групове вбивство партнерів Курочкіна.

Сам Курочкін був розстріляний 27 березня 2007 року у Святошинському суді Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...