Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мери: "Не забирайте гроші від Євро-2012"

Четвер, 27 березня 2008, 09:38

Українські міста, які прийматимуть чемпіонат з футболу Євро-2012, наполягають, аби половина зібраних податків, залишалася у їх бюджетах.

Президент Віктор Ющенко вже підтримав цю пропозицію, повідомив в інтерв’ю "Німецькій хвилі" мер Львова Андрій Садовий.

Утім, рішення залишається за міністерством фінансів.

Зараз усі міста, зокрема і Львів, перераховують до держбюджету близько 70% надходжень з податків на прибуток підприємств. А потім, ці гроші, вже у вигляді дотацій та субвенцій повертаються у місто. Але така схема не влаштовує мерів.

Залишати гроші у бюджетах міста, на власний розсуд використання органам самоврядування – це єдиний надійний метод фінансування програми з підготовки до Євро-2012, переконаний Садовий.

"На сьогодні, якщо говорити про програму Євро, ми не отримали жодної копійки, і Донецьк, і Дніпропетровськ, і Львів. Жодної! Йдуть тільки розмови. Тому ми говоримо, не забирайте гроші, ми будемо фінансувати об’єкти кожного дня. Бо ми не можемо чекати на транші", - заявив він.

Кошти, які залишатимуть місту протягом 4 років, а це приблизно 2,5 мільярди гривень, місцева влада планує скерувати на ремонт доріг, реконструкцію інженерних мереж, комунікацій, медичних закладів, безпеку, об’єкти спорту, запевняє львівський мер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування