Буш тихо веде "українські" консультації в НАТО

Четвер, 27 березня 2008, 11:19

Президент США Джордж Буш вважає, що на саміті НАТО в Бухаресті має бути вказаний "ясний шлях уперед" для просування України і Грузії до вступу в НАТО.

Про це повідомив помічник Буша з національної безпеки Стівен Хедлі напередодні на брифінгу для журналістів у Білому домі, інформує УНІАН.

Хедлі підтвердив, що США "шанують встановлений у НАТО процес" для країн, що претендують на приєднання до Альянсу.

Що конкретно означають слова "шлях уперед", і чи розраховують США на те, що на саміті Україна і Грузія одержать згоду на приєднання до Плану дій для вступу в НАТО, він не уточнив.

Хедлі зазначив, що США "продовжують консультації" на цю тему зі своїми союзниками по Альянсу, до яких намагаються не привертати уваги.

"Ці консультації йдуть в тиші", - сказав він.

"Ми вважаємо, що так вони найбільш ефективні", - пояснив помічник президента США.

Хедлі також зазначив, що, на думку Буша, членство України і Грузії в НАТО було б "на користь" і цим країнам, і Альянсу. За його словами, президент США "робить все, що може", відстоюючи цю точку зору.

Як відомо, 2-4 квітня в Бухаресті відбудеться саміт НАТО, на якому буде розглянуто питання про приєднання України до Плану дій щодо членства в Альянсі.

11 січня цього року президент України Віктор Ющенко, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк надіслали лист на адресу керівництва НАТО з проханням залучити Україну до ПДЧ.

Ющенко відбуде до Бухареста на саміт НАТО ввечері 1 квітня.

Напередодні саміту НАТО, 31 березня-1 квітня, планується державний візит в Україну президента США Джорджа Буша.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування