Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваних у вбивстві охоронців Курочкіна катували електрострумом?

Четвер, 27 березня 2008, 12:26

У справі про розстріл охоронців російського бізнесмена Максима Курочкіна трьом жителям Дніпропетровська пред'явлені обвинувачення в навмисному вбивстві.

Про це щотижневику "Фокус" розповіли дружини підозрюваних Ольга Фурман, Ганна Пугачова і Юлія Єременко.

"Їм пред'явлене обвинувачення за статтею 115 Кримінального кодексу – "навмисне вбивство декількох осіб з корисливими інтересами". Зараз вони і наші адвокати знайомляться з матеріалами справи. Потім буде суд", - сказали вони.

Водночас жінки впевнені, що їхніх чоловіків "просто підставили".

За їхніми словами, їхні чоловіки Едік, Женя і Максим працювали охоронцями на ринку "Озерка", однак після того, як довкола нього вибухнув скандал, директор ринку Володимир Воробйов попросив усіх співробітників тимчасово не приходити на службу.

"Вони познайомилися з Миколою Сидорчуком (ім'я і прізвище змінені). Він запропонував їм спробувати себе в приватному охоронному агентстві, яке планував створити в Києві", - розповідає одна з жінок.

За її словами, Сидорчук орендував для чоловіків квартиру в Києві, "завдань жодних не давав, але чоловіки були постійно зайняті на тренуваннях з пейнтболу, стрільби і боротьби".

"А потім їм наказали повернутися до Дніпропетровська. Там їм доручили спостерігати за "Мерседесом", на якому їздив директор ринку "Озерка", і в разі потреби надати бізнесмену допомогу. Наприклад, якщо на нього хтось нападе", - розповіла Єременко.

За її словами, так продовжувалося близько місяця, а потім чоловіків попросили повернутися в столицю. "Уже після переїзду ми довідалися з новин про загибель директора "Озерки". Чоловік засмутився. Сказав, що якби Воробйов не відмовився від їхніх послуг, був би живий", - сказала жінка.

Останнє завдання чоловіків, за словами Ольги Фурман, полягало у фіксуванні пересування Київською областю "якоїсь машини". Їм було сказано "поїхати в напрямку Обухова, а неподалік від селища Українка припаркуватися і чекати появи" авто.

"Хлопці повинні були повідомляти начальнику про пересування цього авто по мобільному телефону. Так продовжувалося кілька днів. У тому числі і 16 березня, коли сталася трагедія (розстріл охоронців Курочкіна). Цього дня вони очікували на "Тойоту Лендкрузер". Вона з'явилася тільки вночі, про що вони повідомили Миколу, після чого поїхали додому. А за кілька днів ми довідалися про те, що трапилося, з новин", - розповіла Фурман.

За її словами, після інциденту її чоловік подзвонив Сидорчуку, а той сказав: "Я сам нічого не знав. Мене підставили під мокруху!". "Пізніше він виїхав у Росію і порадив нам повернутися в Дніпропетровськ", - розповіла жінка.

За словами Пугачової, у квітні 2007-го всіх трьох затримали, а протягом декількох місяців найняті дружинами адвокати не могли потрапити до підзахисних.

"Коли я вперше побачила чоловіка, у мене був шок! У нього вся голова була в шрамах від побоїв... Пізніше він розповів, що відразу після затримки його катували електрострумом і говорили, що вб'ють мене і нашу дочку. І це все тільки заради того, щоб він зізнався в злочинах, яких не чинив", - сказала вона.

Інші підозрювані, за словами жінок, "не витримали катувань і оббрехали себе", але як тільки до них пустили адвокатів, вони відмовилися від своїх свідчень.

Як відомо, після вбивства директора ринку "Озерка" Воробйова і розстрілу начальника охорони Курочкіна Валерія Харчишена і двох його помічників, у Святошинському суді Києва був убитий сам російський бізнесмен.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування