Ющенко каже, що нікому не буде загрожувати

Четвер, 27 березня 2008, 12:39

Президент Віктор Ющенко наголошує, що Україна не має наміру розміщувати військові бази на своїй території у випадку вступу до НАТО.

Про це Ющенко заявив на Всеукраїнському форумі інтелігенції в четвер.

"Хтось поширює байку, що буде база військова НАТО у Севастополі. Не буде цієї бази. Читаймо Конституцію, яка чітко закріпила, що на українській території військової бази жодної іноземної країни чи блоку не буде", - наголосив Ющенко.

Він також нагадав, що Україна відмовилась від ядерної зброї. "Україна підписала міжнародні гарантії, що більше на цій землі не буде розміщено ядерних арсеналів ні своїх, ні чужих", - наголосив він.

"Які ще загрози з української території можуть виникнути для будь-якої іншої території?! Приєднання України до ПДЧ не несе жодної загрози", - зазначив він.

Тому, за словами президента, через кілька років українська нація через референдум отримає право вибору.

Ющенко також зазначив, що більшість країн, які за останні 20 років отримали незалежність прийняли "модель колективної безпеки".

"Хтось каже, що це ускладнить відносини з нашими сусідами. Я хотів би зрозуміти по якому мотиву? Чи в нас забрали право визначати свою оборонну політику?" – обурився Ющенко.

Він додав, що хорошими друзями Росії є Німеччина, Франція, Італія і Іспанія, які є членами НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування