Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні розповіли про підземний хід до Ющенка

Четвер, 27 березня 2008, 13:19

У рамках акції "День відкритих дверей у Кабінеті міністрів" у четвер журналістам не вдалося потрапити в кабінет прем`єр-міністра Юлії Тимошенко.

Прес-секретар прем`єр-міністра Марина Сорока повідомила журналістам, що Тимошенко з ранку проводить дуже важливу нараду і тому не зможе зустрітися з журналістами, передає УНІАН.

Прес-секретар пообіцяла, що окрему зустріч та екскурсію по кабінету Тимошенко проведе окремо в інший час.

Таким чином, журналісти у четвер змогли побувати лише в так званій прем`єрській зоні і в камінному залі, який знаходиться перед приймальнею прем`єр-міністра.

Крім того, в рамках акції журналісти провели зустрічі з першим віце-прем`єр-міністром Олександром Турчиновим і віце-прем`єр-міністром Григорієм Немирею, міністром Кабінету міністрів Петром Крупком і керівником апарату секретаріату Кабміну Михайлом Левінським, провели невелику екскурсію їхніми кабінетами.

Під час розмови з журналістами Турчинов підтвердив наявність підземних ходів, які зв’язують будівлю Кабміну з секретаріатом президента, Верховною Радою та однією зі станцій метро.

Він також підтвердив наявність спеціального так званого "бункера Януковича" для проведення переговорів. За його словами, це дуже маленьке приміщення, до якого може увійти приблизно 4 осіб.

Пізніше Левінський повідомив, що прем’єр-міністр дала команду опечатати це приміщення і на сьогодні воно не використовується.

Турчинов також розповів, що працює з 9-ї ранку до пізньої ночі, та на ніч у кабінеті не залишається, хоча в кімнаті відпочинку в нього є диван. У його кабінеті є прямий спецзв’язок з президентом, прем’єром, з обладміністраціями, а також так звана "сотка" і "двохсотка". З прем’єром із державних питань він спілкується прямим телефоном.

За словами Турчинова, через великий обсяг роботи обідати йому доводиться протягом 10-15 хвилин, причому чай перший віце-прем’єр п’є, як і президент, без цукру, але з медом.

А портрета президента, як і портрета прем’єр-міністра, в його кабінеті немає. Також портретів Тимошенко немає і в кабінетах інших її заступників. Є він лише в кабінеті Левінського. Відповідаючи на запитання журналістів – чому в нього немає портрета президента, Левінський сказав, що разом портрети цих людей "не гармонують".

Немиря зараз займає кабінет Олександра Кузьмука і каже, що там досі пахне димом: "Кабінет дуже прокурений, і нам доводиться його досі провітрювати". Він розповів, що коли в’їжджав у кабінет, прибрав з нього картини на військову тематику і портрет Віктора Януковича, а цвях, на якому портрет висів, досі стирчить у стіні над кріслом.

Крупко ж розповів, що останній ремонт у кабінетах віце-прем’єрів робився в 1996 році, за часів прем`єрства Павла Лазаренка, і після призначення уряду Тимошенко істотних змін у них ніхто не вносив – меблі залишилися від колишнього уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...