Ющенко дав культурне завдання мерам і губернаторам

Четвер, 27 березня 2008, 13:44

Президент Віктор Ющенко закликає інтелігенцію країни, представників влади активізувати роботу з розвитку української гуманітарної політики.

Про це Ющенко заявив, відкриваючи Всеукраїнський форум інтелігенції, що проходить у четвер у Києві.

Зокрема, президент закликав місцеві влади створити кілька музеїв у своїх містах.

"В кожному місті має бути не один-два музеї. Попитайте, скільки музеїв в Цюріху – чи то 100, чи то 150. Там на кожну дрібничку є музей. Хочете музей молока – музей молока, туризму – є музей туризму. Ви повинні залишити слід в цій історії. Кожен має сотворити музей. Тільки так Україна буде цікава для людей, які приїздять до нас", - зазначив президент.

Ющенко повідомив, що в цьому році буде завершено будівництво "Мистецького Арсеналу" та відбудову палацу гетьмана Розумовського, де буде створено "другий за масштабами музей країни".

З цього приводу Ющенко звернувся до музейників: "Колеги, не посваріться. У нас є унікальний шанс. Ніхто не претендуватиме на ваші скарби".

Також президент закликав готуватися до відзначення 200-річчя народження Тараса Шевченка.

"Невдовзі 200 років з дня народження Тараса Шевченка. Це обличчя української нації. Навіть тих років, які лишилися, не досить, щоб зробити те, чого варта ця людина", - заявив президент.

Щодо відзначення 300-річчя полтавської битви, то Ющенко зазначив: "Не буде 300 полтавської битви, якщо не буде 300 батуринської трагедії. Це дві сторони медалі. Ми повинні дати правдиву інформацію".

Також президент закликав у рік національного книговиробника збільшити видатки на цю галузь до мільйона гривень.

Щодо українського кінопрокату, то за словами президента, він перетворився на "змагання російської і американської кіноіндустрії. Українського кіно немає".

Ющенко закликав усіх кінопрокатників виконувати рішення КС щодо українського дублювання іноземних фільмів.

Також Ющенко відзначив, рішення трьох каналів створити фонд по національному кіновиробництву і дублюванню. "Це хороший фон", - наголосив він, зазначивши, що кіноіндустрія - це справа, перш за все, комерційна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування