Медведєв заявив, що він і Путін – "дорослі хлопці"

Четвер, 27 березня 2008, 14:59

Обраний президент Росії Дмитро Медведєв вважає позитивною конструкцію, при якій президент країни може згодом перейти на іншу керівну посаду.

"Це нова для нас ситуація. Абсолютно точно. Я бачу в ній дуже багато позитивного", - говорить Медведєв в інтерв'ю, включеному в книгу про нього тележурналіста Миколи Сванідзе.

Уривки з книги, що буде видана до кінця травня, опубліковані на офіційному інтернет-ресурсі Медведєва.

При цьому обраний президент підкреслив: "Я зараз не говорю про фігуру Путіна і фігуру Медведєва. Це окрема історія, і я упевнений у тому, що все буде нормально".

"Запорукою тому є наші особисті товариські відносини", - пояснив Медведєв.

Він підкреслив, що сама модель, при якій президент не іде у відставку або на пенсію, а займає іншу позицію в системі влади, - "принципово нова для нашої країни".

"У нас ніколи в російській історії глава держави, як би він не називався, не ішов на другу позицію. Другу, третю, п'яту. Ішов або на пенсію, або в опалу. А у всіх країнах так буває. У всякому разі, європейських", - нагадав обраний президент.

При цьому він помітив, що "ми - європейська країна, а тут (у Європі) практика велика - коли люди переходять з посади на посаду і не вважають це для себе кінцем світу".

"От це, мені здається, дуже важлива традиція. Коли людина може побувати на вищій позиції і повернутися в діючу політику на одну з керівних посад", - вважає Медведєв.

На його думку, "зрештою, у цьому і виявляється щире бажання служити своїй батьківщині". "Тому я вважаю, що це дуже непогано. Ми просто стаємо більш цивілізованими", - сказав обраний президент.

Разом з тим Медведєв визнав, що побоювання, "звичайно, існували і будуть існувати". "І всякі нові конструкції влади покажуть свою працездатність тільки через якийсь час", - заявив він.

Однак, на думку Медведєва, "це - працездатна модель". "На погляд президента Путіна, вона є такою же", - додав він.

Медведєв не виключив, що цю конструкцію "будуть пробувати на міцність". Він також упевнений і в тому, що "існують люди, що будуть шукати в ній вади, будуть займатися тим, чим потрібно займатися в політиці, - політичними розведеннями".

"Але ми для цього досить дорослі хлопці. Впораємось", - переконаний Медведєв.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News