Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка от-от "народять" концепцію нової Конституції

Четвер, 27 березня 2008, 16:33

Концепція нової редакції Конституції України буде готова вже у квітні.

Про це заявила на брифінгу у четвер заступник глави секретаріату президента - представник президента у Конституційному Суді та ЦВК Марина Ставнійчук.

"Думаю, десь в першій декаді квітня ми зможемо вийти до президента України з підготовленим текстом Концепції нової редакції Конституції", - сказала вона, повідомляє прес-служба президента.

Після цього, додала Ставнійчук, робоча група працюватиме з комісіями Нацради над підготовкою цього документу для затвердження на її засіданні.

За її словами, на даний момент відбулося 10 засідань робочої групи, "практично здійснений доволі детальний аналіз положень чинної Конституції України".

Ставнійчук також зазначила, Венеціанська комісія загалом підтримує хід конституційної реформи в Україні.

"У цілому Венеціанською комісією сприйнята позитивно методологія конституційної реформи, яка сьогодні запропонована українському суспільству. І висловлені підтримка та інтерес до тієї конституційної реформи, яка нині відбувається в Україні", – сказала вона.

За словами Ставнійчук, президент Венеціанської комісії висловився за доцільність передання їм на експертизу напрацьованого Нацрадою проекту Конституції до того, як його буде передано до парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування