У Ющенка пророкують "правову колізію" навколо Черновецького

Четвер, 27 березня 2008, 17:46

У секретаріаті президента вважають, що до ухвалення постанови про проведення позачергових виборів мера Києва необхідно було прийняти закон, що змінює систему виборів до місцевих органів влади.

Про це заявила заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не розумію, чому, коли мова йде про надзвичайно важливе для киян питання про проведення виборів міського голови й до міськради не можна нормально, спочатку ухвалити закон для того, щоб не виникало потім жодних питань, а потім ухвалити постанову про проведення позачергових виборів", - сказала Ставнійчук.

Вона прогнозує, що після можливого ухвалення закону, що передбачає проведення виборів керівництва органів місцевого самоврядування, виникне правова колізія.

На її думку, краще було б, якби спочатку був ухвалений закон, що передбачає проведення виборів міського голови в два тури.

Потім він набрав би чинності, а потім були б призначені позачергові вибори.

"Усе зрозуміло, немає жодних підстав для оскарження ні законності, ні конституційності, ні процесу, ні самого закону, ні результатів виборів", - підкреслила вона.

Заступник голови також додала, що закони щодо виборів мерів міст, у тому числі в два тури, "а простіше кажучи, введення мажоритарної системи абсолютної більшості, вимагають дуже детального і пильного аналізу".

Вона нагадала, що відповідно до законодавства закон зворотної сили не має, але, як вважає Ставнійчук, якщо зазначений закон буде прийнятий, то питання про зворотну силу обов'язково підніметься.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...