Прем’єр повна сил і їй байдуже, на яку сторону повернута кепка

Четвер, 27 березня 2008, 22:26

Прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що перед внесенням змін до Конституції треба провести дорадчий референдум і з'ясувати, яка форма правління потрібна для населення – президентська чи парламентська.

Про це вона заявила в ефірі програми "Я так думаю" на каналі "1+1".

Відповідаючи на питання, чи буде через три роки в Україні посада президента, Тимошенко сказала, що "зараз значно вдячніша справа прогнозувати курс долара, ніж політичний курс в Україні".

"Одне є очевидним, що в Україні, як в будь-які країні не може бути два керівника влади, країни. Це ненормально. Бо якщо в будь-які організації є два керівника, то вона помирає через лічені місяці", - зазначила прем’єр.

Вона наголосила, що Конституцію треба міняти обов’язково, оскільки вона є причиною кризи.

На запитання, яка модель управління більше підходить їй, Тимошенко сказала: "Нас і та, і та система влади задовольняє".

За словами Тимошенко, коли президент поставив умови, що спочатку голосуються закони, які перерозподілять повноваження на користь президента, а потім програма уряду та інші закони, вона сказала президенту, що заради єдності коаліції, заради стабільної роботи парламенту вони підуть на це.

"Як правило, як свідчить історія, повноваження – це добре, але треба вміти застосовувати те, що дає конституція, закони. Я думаю, що уряд в будь-якій ситуації буде працювати так як треба", - запевнила вона.

Тимошенко нагадала, що навіть при повноваженнях 2005 року їй багато чого вдалося, а зараз їх в неї значно більше.

"Сьогодні в нас більш ніж достатньо повноважень, щоб працювати і зміцнювати країну", - заявила вона.

На запитання, чи немає спроб заважати її уряду, Тимошенко сказала: "спроби заважати можуть бути, але зараз в нас набагато більше сил, ніж в 2005 році, щоб таким заважанням протистояти. І ми будемо їм протистояти".

"Ви знаєте, я не знаю, хто там заважає, хто які плани будує, які інтриги створює. Уряд працює і мені абсолютно байдуже в кого, на яку сторону повернута у них кепка", - запевнила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування