У Фірташа кажуть, що з Коломойським домовленостей нема

П'ятниця, 28 березня 2008, 08:59

В оточенні співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа кажуть, що домовленості з бізнесменом Ігорем Коломойським про купівлю ним 50% цього трейдера немає.

"Була одна розмова, ні про що конкретне (Фірташ і Коломойський) не домовилися", - здивоване джерело з оточення Фірташа, пишуть російські "Ведомости".

За інформацією одного зі співробітників Group DF (поєднує активи Фірташа), оцінка вартості активів компанії не проводилася. Він вважає названу Коломойським ціну справедливою, з огляду на контракт РУЕ до 2028 року, повідомляє видання.

Декілька менеджерів "Газпрому" зазначили, що купувати "РосУкрЕнерго" немає сенсу, не домовившися з "Газпромом". Вони про такі домовленості не знають.

У той же час, газеті "Комерсант-Україна" у "Газпромі" заявили, що "відповідно до усталеного порядку, Дмитро Фірташ і Іван Фурсін спочатку повинні запропонувати свої акції "Газпрому".

"Ми такого запрошення не отримували", - заявив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Костянтин Чуйченко.

А високопоставлене джерело в компанії заявило "Комерсанту", що якщо Фірташ і Фурсін продаватимуть пакет акцій "РосУкрЕнерго", "ми цей пакет викупимо".

Водночас, ніхто з опитаних газетою "Дело" джерел у групі "Приват" (співзасновником якої є Коломойський) і "РосУкрЕнерго", не зміг офіційно підтвердити інформацію про переговори Коломойського з Фірташем і Фурсіним.

"Коментувати таку заяву може безпосередньо Ігор Коломойський. Люди, що пов'язані з цією угодою, несуть зобов'язання з конфіденційності ", - каже заступник голови правління ПриватБанку Тимур Новіков.

Водночас, у британському офісі Group DF "Делу" висловили подив раптовою відвертістю українського олігарха. "Наведіть мені хоча б один приклад успішного завершення переговорів із купівлі бізнесу, коли на початку переговорів сторона, яка купує, зі своєї ініціативи розповідає про це пресі", - сказало джерело в Group DF.

Але при цьому співрозмовник також не виключив, що Коломойський намагається отримати контроль над підприємством за підтримкою влади, нагадавши про дії "Привата" у конфліктах за Нікопольський завод феросплавів і студію "1+1".

"Це стандартна схема рейдерства. Спочатку викручують руки, створюється ситуація неможливості ведення бізнесу, потім приходить дружелюбний бізнесмен і пропонує продати все задешево. Для цього він проводить публічну компанію, але здійснює тиск", - говорить джерело.

Як відомо, Коломойський в інтерв'ю "УП" заявив, що місяць тому він "затіяв переговори з Фірташем про продаж його й Івана Фурсіна часток у РосУкрЕнерго". Вони володіють 50% акцій швейцарського трейдера (45% - Фірташ і 5% - Фурсін).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News