Шаповалу доведеться відповісти перед підлеглою в суді

П'ятниця, 28 березня 2008, 09:33

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Черна направила в окружний адміністративний суд Києва позов з вимогою визнати дії глави комісії Володимира Шаповала неправомірними.

Про це в п'ятницю повідомляє газета Комерсант-Україна.

"Формулювання просте – визнати незаконним розпорядження глави Центвиборчкому",– зазначила Усенко-Черна.

За її словами, позов був поданий 18 березня після того, як глава ЦВК розпорядився створити комісію з перевірки фактів перевищення службових повноважень і порушення етики заступником глави комісії Усенко-Черною 17 березня.

"Попереднє засідання з розгляду позову було вже заплановане, але в зв'язку з тим, що голова виїхав у відрядження, воно було перенесено на 2 квітня", – повідомила Усенко-Черна.

Незважаючи на те що вона позивається до Шаповала, вона вважає, що ситуація в комісії нормалізувалася після того, як Центвиборчком прийняв рішення про реєстрацію 14 депутатів Київради.

"Звичайно, є окремі проблеми, але те, що ЦВК розглянув на засіданні це питання і прийняв рішення відповідно до закону, свідчить про подолання кризи", – заявила вона.

У той же час представник президента в ЦВК Марина Ставнійчук не виключила, що президент може порушити питання про розпуск ЦВК.

"Вони (члени Центвиборчкому) протягом року не виконували вимоги закону, а тепер починають бігати і писати листи (про необхідність звільнити главу ЦВК Володимира Шаповала) президенту! Якщо вони хочуть у такий спосіб перекласти на нього відповідальність, то я скажу їм – цього не буде!", - заявила Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування