Кириленко хоче взяти до НУ-НС Кличка і обіцяє очиститися

П'ятниця, 28 березня 2008, 10:16

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко виступає за створення єдиного списку НУ-НС і Блоку Кличка на вибори до Київради.

"Я виступаю за те, щоб на вибори в Київраду йшов спільний список "Нашої України—Народної самооборони" та Блоку Віталія Кличка. Очевидно, БЮТ піде власним списком. Тобто на вибори має йти два демократичні блоки", - сказав Кириленко в інтерв’ю "Україні молодій".

"Якщо сили демократів будуть розпорошені, це гратиме на користь Блоку Черновецького та "регіоналам". Тому я закликаю всіх політиків до відповідальності. "Наша Україна" готова до компромісів", - додав він.

Кириленко також закликав колег по демократичній коаліції до визначення єдиного кандидата на виборах мера Києва.

"Парад кандидатів" не сприяє перемозі демократичних сил. Дехто поводиться так, ніби він уже здолав Черновецького. Насправді це не так. Демократичні сили мусять продемонструвати єдність, утворити якомога згуртованіший список на виборах до міської ради і назвати прізвище спільного кандидата в мери", - сказав він.

На думку Кириленка, єдиною кандидатурою на мера від демократичних сил має бути той політик, який має найвищий рейтинг серед претендентів на цю посаду.

"Я виступаю за проведення опитувань з цього приводу. Всі відповідальні політичні сили повинні погодитися з результатами цих опитувань. А якщо всі повисувають своїх кандидатів — то, значить, усі будуть нести відповідальність за провал на виборах київського міського голови", - сказав він.

Кириленко також заявив, що список "Нашої України" на вибори Київради буде суттєво очищений від перебіжчиків.

"Я зроблю все, аби жоден теперішній депутат, до якого є претензії щодо співпраці з Черновецьким у сумнівних справах, більше не потрапив до нашого списку", - сказав він.

Говорячи про ініціативу лідера "Народної Самооборони" Юрія Луценка створення окремої партії, Кириленко сказав:

"На мою думку, іти шляхом створення додаткових партій замість того, щоб об’єднатися в одну, — непродуктивно".

Як відомо, раніше Луценко заявляв, що його політична сила піде на вибори Київради у складі НУ-НС лише у разі очищення списку "Нашої України" від перебіжчиків, які перейшли на бік Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування