ЄЦ не хоче відривати Ющенка від НУНС

П'ятниця, 28 березня 2008, 11:52

Новостворена партія Єдиний центр позиціонує себе як нова пропрезидентська сила.

Про це в п’ятницю на брифінгу заявив голова партії Ігор Кріль.

"Ми – партія президента. Ми підтримуємо президента в усіх його діях і переконаннях", - зазначив Кріль.

Відповідаючи на питання, чи не є створення партії прагненням забрати ініціативу у НУНС щодо підтримки дій президента, він сказав: "У нас нормальні стосунки з усіма нашими колегами. Ми не будемо боротися ні з якими партіями".

"Ви мене запитали, чи будемо ми боротися за Віктора Ющенка - ми будемо робити все, щоб стати президенту надійною опорою... а ділити Ющенка, я вважаю, з точки зору українських політиків – це неправильно. Ми повинні йому допомагати", - сказав він.

За його словами, партія підтримуватиме парламентсько-президентську форму правління і сприятиме посиленню президентської вертикалі влади.

Водночас він заперечив причетність до будь-яких процесів щодо формування партії голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Відповідаючи на питання, чи має Балога стосунок до створення, фінансування та функціонування партії, "зважаючи на те, що Кріль з Балогою давно знайомі і за деякою інформацією є родичами", він сказав:

"Віктор Балога не має жодного відношення до партії Єдиний центр, і я не є родичем Віктора Івановича".

"Разом з тим, ми будемо раді, коли в нашу партію будуть вступати сильні, професійні особистості, які працюють на благо країни. Тому, якщо Віктор Іванович захоче вступити в цю партію, ми будемо дуже раді", - сказав він.

"А запрошувати ми нікого не будемо. Ми просто протягуємо руку суспільству", - додав Кріль

Водночас він не назвав точну кількість членів нової політичної сили, а також джерела її фінансування, оскільки процес тільки почався.

Разом з тим, за словами присутнього на прес-конференції ще одного члена ЄЦ Віктора Тополова, початкове фінансування проекту здійснюється за рахунок членів партії.

При цьому він заперечив тезу про те, що таємне проведення першого з'їзду партії є порадою її політтехнологів щодо зберігання інтриги, сказавши, що члени партії просто не хотіли створювати "зайвий привід для піару".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News