Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецькі пообіцяли на 2 роки відмовитися від банків

П'ятниця, 28 березня 2008, 13:19

Власники Правекс-банку Леонід Черновецький, Степан Черновецький і Христина Черновецька зобов'язалися перед італійською Intesa Sanpaolo - покупцем контрольного пакета акцій Правекс-банку - не працювати на ринку банківських послуг протягом 2 років з моменту укладання договору про продаж цієї української фінустанови групі Intesa Sanpaolo.

Про це сказано в повідомленні Антимонопольного комітету, інформують Українські новини.

АМКУ надав дозвіл на такі погоджені дії у вигляді висновку відповідного договору між Черновецькими й Intesa Sanpaolo.

Договір передбачає, що власники Правекс-банку протягом вищевказаного дворічного періоду зможуть працювати лише на регіональних ринках залучення комунальних платежів від населення.

Як відомо, на початку лютого 2008 власники Правекс-банку заявили про домовленість із Intesa Sanpaolo про продаж 100% акцій цієї української фінустанови за 750 млн. доларів.
Наприкінці лютого АМКУ дозволив італійській групі Intesa Sanpaolo купити понад 50% Правекс-банку.

Станом на 1 січня 2008 року чисті активи Правекс-банку становили 6 075,3 млн. гривень, кредитний портфель - 3 921,1 млн. гривень, власний капітал - 724,8 млн. гривень.
За 2007 рік банк отримав прибуток у розмірі 24,401 млн. гривень.

Найбільші акціонери ВАТ "Правекс-банк" - товариство з обмеженою відповідальністю "Правекс-Брок", що володіє 10,68% акцій, відкрите акціонерне товариство "Правекс-Страхування" (2,32%), Христина Черновецька (7,0%), Степан Черновецький (61,43%) і мер Києва Леонід Черновецький, який володіє прямо 7,0% і опосередковано - 85,14% акцій банку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування