Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наполягає на існуванні 2-мільярдного боргу за газ

П'ятниця, 28 березня 2008, 13:24

Президент Віктор Ющенко знову заявляє, що борг України в розрахунках з російською стороною за газ з 1 січня складає більше $2 млрд.

Про це Ющенко сказав в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю у Василькові.

"Борг у два з зайвим мільярди доларів - це не тільки фінансовий вантаж, це репутація нашої країни, це репутація кожного з вас", - сказав президент.

У четвер ввечері в ефірі каналу "1+1" прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що в даний час борг української сторони за поставлений з Росії газ цього року складає близько $900 млн., а не $2 млрд., з початку року.

"Я теж здивувалася, коли почула цю цифру ($2 млрд.) я блискавично підняла всі бухгалтерські звіти, проаналізувала - безумовно, такого боргу немає і не може бути", - заявила Тимошенко.

Прем'єр підкреслила, що між Україною і Росією "постійно йдуть перерахунки, вони мають борг за транзит, ми розраховуємося за газ, і, як правило, послідовність певна є".

"Там значно менша заборгованість – близько $900 млн. Але причина в тому, що дотепер крім угоди між Росією й Україною про те, що ми забираємо посередників, що ми виходимо на стабільну ціну, ще контрактів безпосередньо на постачання газу не існує, актів підписаних не існує, тому уряд нагромадив гроші і чекає, коли будуть підписані ці документи", - заявила прем'єр, підкресливши, що в даний час йде погодження позицій, "як буде працювати новий контракт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування