Наливайченко розповів про унікальність Ющенка

П'ятниця, 28 березня 2008, 13:31

Виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що не отримує жодних неофіційних вказівок від президента Віктора Ющенка.

"Я тут (на посаді керівника СБУ) уже півтора роки і відверто кажу: жодної телефонної вказівки за цей час від Віктора Ющенка не було", - заявив він в інтерв'ю журналу "Фокус", опублікованому в п'ятницю.

"Президент унікальний ще й тим, що ніколи не переказує чуток: ось, мовляв, почув про вас те-то й те-то. Він вищий цього!", - наголосив Наливайченко.

"Що стосується Балоги – він глава СП, ми дійсно часто бачимося на нарадах, поважаємо один одного. І я не відчуваю, щоб він заважав роботі СБУ", - сказав в.о. голови СБУ у відповідь на запитання про те, чи не надходить вказівок і від секретаріату президента.

Водночас, на питання про хід розслідування справи про отруєння Ющенка, Наливайченко сказав: "По цій справі ми щодня працюємо з Генпрокуратурою, і я дуже поважаю позицію генерального прокурора, який переконливо просить ніяких коментарів на цю тему не давати".

"Нам потрібно не коментувати, а доповідати про розслідування. Тому і термінів (завершення розслідування) вам не назву, поважаючи знову-таки, позицію генпрокурора", - додав він.

Крім того, у ході інтерв'ю з Наливайченком була порушена тема "прослушки", на що в.о. голови Служби безпеки відповів: "СБУ прослушкою не займається. У нас є технічний підрозділ, який, за відповідних санкцій, ставить на контроль телефонні лінії".

"Що стосується комерційної прослушки, то від неї не може бути застрахований ніхто: XXI сторіччя! Техніка на найвищому рівні. Ми, звісно, боремося з цим – торік тричі затримували комплекси з прослушки разом із її організаторами. І все ж зі 100-відсотковою впевненістю говорити про те, що тебе не слухають, не можна", - зазначив він.

Коментуючи епізод із крадіжкою в нього гаманця у фітнес-центрі столичного готелю "Хайят" 8 березня, Наливайченко зазначив, що в той день був, "як завжди по вихідних", без охорони і без помічників. "Ніхто переді мною у вихідні не відкриває двері! Тобто я був абсолютно приватною особою!", - підкреслив він.

На запитання про відповідність його доходів рівню готелю, де стався інцидент, Наливайченко сказав: "Я не маю постійного абонемента в "Хайят" – він дійсно дорогий. А одноразовий зрідка можна собі дозволити".

У той же час, Наливаченко зазначив, що залишився державним службовцем, "а зараз уряд підвищив зарплати держслужбовцям, і в мене зарплата дійсно висока, тому я не дозволяю собі премії виписувати вже рік".

На запитання, яка ж у нього зарплата, в.о. голови СБУ відповів: "15 тисяч гривень – із усіма надбавками – за дві іноземні мови і за дипломатичний ранг". "Але я не показник. От якби в мене всі так отримували! Але президент уже підтримав підвищення зарплат у СБУ, і Кабмін уже шукає кошти", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування