Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чистий" Ющенко натякнув Тимошенко, що йому не треба ні медведчуків, ні шуфричів

П'ятниця, 28 березня 2008, 13:48

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду вирішити всі проблеми щодо постачання природного газу, щоб не наражатись на "газову війну" з Росією.

Про це він сказав на прес-конференції у місті Васильків Київської області.

"Кінець-кінцем, я чекаю від уряду, від тих компетентних інституцій, які забезпечують газову політику, вирішення всіх газових питань, які передбачені політичними домовленостями. Нам не потрібна газова війна з Росією", - цитує Ющенка УНІАН.

Він наголосив, що країні потрібні стабільні поставки газу. "Я не хочу, щоб авантюристи знову приходили у цей сектор і як декілька років назад крали мільярди на цих оборудках", - сказав Ющенко.

"Я ніколи не займався газом як зацікавлена приватна особа і ніколи цим не буду займатись, і моя родина в тому числі. Я знаю, що брехні є багато – я на це хочу дати одну відповідь: я чесний президент і хочу, щоб уряд, який відповідає за ті чи інші питання, не плутав інтереси державного характеру з якимось іншими", - наголосив президент.

Ющенко наполягає, що проблема в газовому питанні якраз лежить у цій площині, тому Україна не розрахувалася за жоден кубометр газу, - і знову говорить про борг за поставлений газ у розмірі більш як 2 млрд. доларів.

Він наголосив, що українець і українська нація мають за все платити, оскільки задарма ніхто нічого не даватиме.

"Чим достойніше, своєчасно, в повному обсязі ми це зробимо, тим менше нам буде потрібно послуг медведчуків, наприклад, чи шуфричів, чи когось ще з учорашнього дня", - наголосив Ющенко.

Президент також наголосив, що внутрішня ціна на газ в Україні на сьогодні після чотириразового підвищення за останні три роки все одно залишається нижчою, ніж в Росії.

Він додав, що НАК "Нафтогаз України" має 14 млрд. грн., некомпенсованих з держбюджету, і продовжує продавати газ деяким споживачам за ціною нижчою, ніж 50 доларів за тисячу кубометрів при тому, що закуповує газ за ціною 179,5 доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування