Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє, що за півроку українці забудуть про інфляцію

П'ятниця, 28 березня 2008, 13:50

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що за півроку її уряд подолає зростання рівня інфляції.

Про це вона сказала, звітуючи про результати діяльності її уряду за 100 днів на прес-конференції у п’ятницю.

Тимошенко заявила, що її уряд отримав у спадок від попереднього "господарство, яке мало рекордну інфляцію за останні роки".

"У 2007 році інфляція складала майже 17%. Ми розробили антиінфляційні заходи і у нас є всі шанси протягом 5-6 місяців забути про це ганебне явище, яке називається інфляцією", - сказала вона.

Вона звернулася до людей з проханням "не запасати продукти і неадекватно не реагувати на зростання цін", оскільки "інфляція в країні – це абсолютно тимчасове явище".

Говорячи про успіхи свого уряду, Тимошенко заявила про зростання реальних доходів громадян, заробітної плати і пенсій.

Зокрема, за її словами, уряд зробив "справжню диференціацію пенсій", прибравши "безпрецедентну несправедливість".

"Кожен пенсіонер отримав різну добавку до пенсію в залежності від трудового стажу і середнього заробітку", - сказала Тимошенко.

Вона також пообіцяла, що з 1 квітня мінімальна пенсія в Україні не буде менше прожиткового рівня і складатиме 481 гривню.

"З жовтня буде зроблений ще один крок до збільшення пенсій. Буде впроваджена нова вартість робочого стажу для пенсіонерів", - сказала також Тимошенко.

Перераховуючи успіхи діяльності свого уряду, прем’єр заявила про зростання ВВП, детінізацію і послідовне зростання економіки, а також "унікальне явище" – профіцит бюджету.

"Це значить, що Україна не буде позичати грошей. Бюджет з профіцитом – це той результат роботи за 100 днів, який є досить суттєвий", - сказала вона.

Говорячи про співпрацю уряду з інвесторами, Тимошенко сказала, що очікує від бізнесменів "не прохань, а чітких конкретних законопроектів для покращення інвестиційного клімату".

"Ми йдемо назустріч і робимо спілкування з бізнесом прозорим", - сказала вона.

Тимошенко також наголосила на успіхах свого уряду у відшкодуванні ПДВ.

"Тільки за 2 місяці роботи ми маємо з 2,5 млрд. до 4,1 млрд. повернення ПДВ до бюджету. На мільярд менше стала заборгованість з повернення ПДВ", - сказала вона.

Говорячи про збільшення соціальних виплат, Тимошенко сказала:

"У нас є доходи в бюджеті, щоб говорити про реальне зростання доходів людей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...