Регіони сказали, коли назвуть свого "мера", і відмахнулися від Черновецького

П'ятниця, 28 березня 2008, 16:05

Конференція Київської міської організації Партії регіонів, на якій буде затверджено список кандидатів до Київради, а також кандидатура на посаду мера, запланована на 12 квітня.

Про це повідомив журналістам у п'ятницю народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він також підтвердив, що на 19 квітня заплановано з'їзд Партії регіонів.

Відповідаючи на запитання про те, чи визначений вже кандидат у мери від Партії регіонів, Горбаль зазначив, що щоб уникнути можливого процесу самовисування претендентів від Партії регіонів, він ініціював обговорення цього питання на рівні президії партії і ради фракції.

Говорячи про можливу підтримку Партією регіонів чинного мера Києва Леоніда Черновецького, депутат зазначив, що нинішній мер "сам відмовився від будь-якої підтримки політичних партій", і в самій Партії регіонів "не так багато людей, що горять великим бажанням підтримувати".

При цьому також зазначив, що Черновецький "робить із себе аполітичний київський феномен", акцентуючи на тому, що він є не політиком, а господарником.

"Під час цієї виборчої кампанії є багато міфів, які нав'язуються, зокрема, що якось удасться відійти від політичної складової в оцінці кандидатів. На жаль, це (політизація виборчої кампанії) уже відбувається, і вчора Юлія Тимошенко своєю заявою про те, що очолить список БЮТ до Київради, ще раз це підтвердила". - зазначив Горбаль.

Міркуючи над тим, чи піде Тимошенко у відпустку на час виборчої кампанії, він висловив думку, що прем'єр "вирішить так, як вважатиме потрібним", не зважаючи ні на думку експертів, ні на вказівку президента.

"Навіть пряма вказівка президента їй у даному випадку буде не указ", - зазначив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування