На захист Черновецького і Добкіна покликали Європу

Субота, 29 березня 2008, 10:00

Асоціація міст України заявила про готовність захищати київських і харківських представників місцевого самоврядування від неправомірних дій з боку виконавчої та законодавчої влади.

Про це заявив виконавчий директор АГУ Мирослав Пітцик, повідомляє в суботньому номері "Дзеркало тижня".

"Усе особисте я мушу покласти на поличку і виступити як категоричний опонент парламенту, котрий наважився на безпрецедентний крок", — прокоментував Пітцик постанову Верховної Ради про позачергові вибори київського міського глави і міськради.

Він також негативно оцінив дії виконавчої влади, спрямовані проти харківського міського глави. "Повірте, хоч як би ми оцінювали політику Добкіна, Харків може стати точкою неповернення", — заявив виконавчий директор АМУ.

Крім того, Пітцик проінформував про наявну ситуацію Раду європейських муніципалітетів і регіонів, Конгрес місцевих і регіональних властей Ради Європи, а також Європейську комісію з питань регіонів.

"Я дійсно озвучив ситуацію для членів європейських організацій, а також запросив в Україну спеціальну комісію РЄ, котра проведе моніторинг місцевого самоврядування в частині виконання Європейської хартії, ратифікованої Україною", — заявив він.

Крім того, лідер Громадського активу Києва Олександр Пабат має намір звернутися до Вищого адміністративного суду і оскаржити постанову Верховної Ради про позачергові вибори в Києві в частині щодо перевиборів депутатів міськради.

Пабат мотивує свої дії бажанням зберегти "добре ім’я депутатів блоку".

При цьому лідер ГАК не виключає, що він оскаржить постанову Верховної Ради про позачергові вибори мера Києва і Київради в цілому.

На питання про те, чи погоджував ГАК свою позицію з секретаріатом президента і особисто з главою секретаріату Віктором Балогою, депутат заявив: "Із секретаріатом ми нічого не погоджували, але мені відомо, що наші позиції схожі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...