Шуфрич розповідає, що Ющенко пропонував Медведчуку РНБО

Субота, 29 березня 2008, 13:09

Депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич заявляє, що президент Віктор Ющенко раніше пропонував екс-главі адміністрації президента Віктору Медведчуку посаду секретаря Ради нацбезпеки й оборони.

Про це Шуфрич заявив журналістам у суботу в Сімферополі, висловивши подив оцінкою Ющенка, даною йому, а також Медведчуку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я був здивований неправдивістю Ющенка", - сказав депутат, відзначивши при цьому, що історія його взаємин із президентом "загальновідома".

"Що стосується Медведчука, то тут Ющенко міг би набратися сміливості, і бути чесним до кінця. І розповісти, як рік тому він і його найближче оточення пропонували Медведчуку цілий ряд посад, у тому числі і посаду секретаря РНБО тільки за те, щоб Віктор Медведчук допоміг у певних конституційних процесах і посприяв своїми можливостями в Конституційному суді, але при цьому - виступив проти позиції Партії регіонів", - заявив Шуфрич.

Депутат відзначив, що Медведчук відмовився від цієї пропозиції. "Напевно невипадково, як від цієї посади відмовився Медведчук, її запропонували (Раїсі) Богатирьовій", - сказав він.

За словами Шуфрича, у даний час Медведчук "робить усе, щоб в Україні " реально настала стабільність і покращилися відносини хоча б із Росією. Він це робить навіть зараз".

"А така оцінка Ющенком (персони Медведчука) мене дивує, є цинічною, нещирою, як у принципі й усе, що робить Ющенко постійно", - додав депутат.

27 березня в телеефірі прем'єр Юлія Тимошенко відзначила: "Якщо Віктор Медведчук поїде і підпише геніальну угоду, то я, незважаючи на те, що ми з ним не просто ворогами розійшлися, це не просто опоненти... але якщо він зробить висококласну газову угоду - я йому скажу спасибі, оскільки це потрібно Україні".

28 березня Ющенко заявив, що вважає неприпустимим можливе звернення Тимошенко до Медведчука за допомогою у вирішенні питань постачань газу в Україну з Росії. "Я не знаю, хто такий сьогодні Медведчук, щоб прем'єр України до нього апелює як до рятівника. На мій погляд, це ганьба для всіх", - сказав президент.

Медведчук очолював адміністрацію президента Леоніда Кучми і був лідером Соціал-демократичної партії України, одним з керівників якої був Шуфрич.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування