Тарасюк сумнівається, що "НУ-НС" цілком стане партією

Понеділок, 31 березня 2008, 09:29

Голова народного Руху України Борис Тарасюк заявляє, що учасники блоку "НУ-НС" упритул підійшли до питання створення єдиної партії, однак сумнівається, що цей процес завершиться створенням єдиної партії на основі всіх 9 складових "НУ-НС".

"Ми планували створення єдиної національно-демократичної партії ще в липні минулого року, коли створювали сам блок "НУ-НС". Зараз ми впритул підійшли до питання створення єдиної партії. І найважливішим невирішеним питанням залишається програма партії", - заявив він в інтерв'ю "Дело".

"Але політичні перипетії останніх місяців вселяють у мене серйозні сумніви щодо того, що цей процес завершиться створенням єдиної партії на основі всіх 9, що об'єдналися в блок "НУ-НС", - додав Тарасюк.

На питання, чи вплинув якось на позицію НРУ вихід глави секретаріату президента Віктора Балоги з партії "Народний союз "Наша Україна", він відповів: "Нас це абсолютно не стосується. Оскільки це внутрішньопартійна справа "НУ-НС".

"Те, що він створював і продовжує створювати проблеми в партії "НУ-НС", свідчить тільки про те, що замість обіцяної підтримки президентові він сам же її руйнує. Якщо Балога і його компанія будуть продовжувати розколювати "НУ-НС" і робити ставку на якийсь проект, будь то "Гарт" чи партія "Єдиний центр", це підірве "НУ-НС". Я особисто оцінюю діяльність Балоги негативно і як спрямовану проти президента", - підкреслив Тарасюк.

Лідер НРУ також розповів, що про новий політичний проект йому стало відомо, "ще минулого року під час парламентської виборчої компанії".

"Ще тоді центральний штаб блоку на чолі з Віктором Балогою робили ставку на створення штабних структур, що базувалися б лише на одній партії — "НУ-НС". І вже тоді звучала назва "Гарт". Пізніше ми отримали свідчення того, що ці структури, до яких мав відношення і компаньйон Балоги Ігор Кріль, стали залучати для створення альтернативної партії. Звісно, не для того, щоб підсилити позиції президента, а для того, щоб створити партію під Балогу", - сказав він.

"Мене дивує, що президент не бачить того, що фактично це підрив його політичних позицій", - додав Тарасюк, зазначивши, що намагався говорити про це з президентом, але, мабуть, безрезультатно.

Глава НРУ зізнався: "У цілому я негативно ставився до дій Балоги і до виборів, і під час виборчої кампанії. Але наша основна мета – перемога на виборах – утримувала мене від того, щоб "виносити сміття з хати" і привселюдно заявити про свої підозри".

"Однак той курс, який взяв центральний штаб Блоку, був від початку спрямований на провал. Я стверджую, що Балога вів справу на поразку партії – свідомо чи неусвідомлено. Я можу привести багато фактів на підтвердження своїх слів", - говорить він, зокрема, навівши у приклад те, що в містах і селах "самотні" намети "НУ-НС" були не забезпечені роздавальними матеріалами, і "заборонялося користуватися газетами партій, що входять у блок – того ж Руху", при чому підозрюючи, що "це робилося свідомо".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування