Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОМЕЛЬЧЕНКО НА ВИБОРИ СТВОРИТЬ НОВУ СИЛУ

Понеділок, 31 березня 2008, 11:52

"Народна самооборона" піде на вибори депутатів Київради двома колонами.

Як пише "Комерсант-Україна", колишній мер Києва і народний депутат фракції "НУ-НС" Олександр Омельченко для участі в позачергових виборах депутатів Київради створює власний політичний проект.

Про це виданню заявив лідер "Народної самооборони", міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. "На виборах депутатів Київради Олександр Омельченко буде висувати свій блок або свою партію", - сказав він.

За інформацією газети, Омельченко офіційно оголосить про намір брати участь у виборах депутатів Київради, а також представить ЗМІ своїх нових партнерів у середу, 2 квітня.

Видання припускає, що на це рішення могли вплинути, серед іншого, останні результати соцопитувань, за якими Омельченко, який пройшов у Верховну Раду у 2007 році як безпартійний представник "Народної самооборони", користується підтримкою 10% киян.

"Я вважаю, що Омельченко має і моральне, і політичне право йти на вибори в Київраду окремо від нас. Така стратегія вигідна для перемоги над командою Леоніда Черновецького", - заявив Луценко.

На думку Луценка, у ході виборчої кампанії НС і політична сила Омельченка, яка поки що не має назви, не будуть конкурувати між собою.

"Омельченко йде на вибори, оскільки ми не маємо наміру віддавати його електорат у безроздільне змагання купівельних можливостей Партії регіонів і комуністів", - підкреслив лідер "Народної самооборони".

У свою чергу, глава київської міської організації Партії регіонів Василь Горбаль дуже сумнівається, що участь у виборах блоку Омельченка позначиться на результатах Партії регіонів.

При цьому він каже, що ідея створити політичний проект на чолі з екс-мером Києва народилася не в НС, а в середовищі її політичних супротивників. "Олександра Олександровича (Омельченка) спонукують брати участь у даному проекті депутати Київради, які протягом останніх двох років входили в лояльну до мера Києва більшість", - сказав Горбаль.

Дізнатися в Омельченка про його політичні плани виданню поки не вдалося. У п'ятницю і суботу він не відповідав на телефонні дзвінки – за словами його помічника, проводив нараду зі своїм активом.

В офісі партії "Єдність", яку раніше очолював Омельченко, не стали відповідати на запитання, чи планує вона брати участь у виборах депутатів Київради, запропонувавши зателефонувати в понеділок, коли буде Омельченко.

Водночас, на питання який стосунок Омельченко має сьогодні до партії і яку посаду він займає, представник "Єдності" заявив: "Він не займає посад, Олександр Омельченко – народний депутат!".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
Усі новини...