Перед зустріччю з Бушем журналістів будуть перевіряти кілька годин

Понеділок, 31 березня 2008, 12:25

До охорони громадського порядку в Києві під час візиту президента США Джорджа Буша будуть залучені 5 тисяч співробітників органів внутрішніх справ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на департамент по зв'язках із громадськістю МВС України.

У зв'язку з проведенням офіційних заходів рух транспорту в центрі столиці України 1 квітня буде обмежено.

МВС звертається до водіїв із проханням врахувати такі обставини в плануванні маршруту своїх поїздок у цей час. Візит Буша в Україну запланований на 31 березня - 1 квітня.

У той же час кілька тисяч прихильників Компартії і ПСПУ проводять у понеділок мітинг на Майдані Незалежності в Києві, протестуючи проти інтеграції України в НАТО і візиту в Київ президента США.

Мітингувальники тримають прапори своїх партій, а також транспаранти "НАТО - дуй у Штати!", "НАТО - війна, смерть, сльози", "Ні НАТО!", "Буш - кривавий диктатор!".

Крім того, з агітмашин звучить музика радянських часів і агітація проти Північноатлантичного альянсу.

На Майдані також встановлено 10 туристичних і два десятки агітаційних наметів КПУ і ПСПУ, є також намети і Соцпартії. Біля одного з агітнаметів стоїть невелика виставка фотографій бойових дій, у яких беруть участь військовослужбовці військ НАТО.

За словами заступника глави ПСПУ Володимира Марченка, у цілому на Майдані планується розмістити до 50 наметів, що простоять тут до 4 квітня.

Разом з тим він не виключив, що акція може завершитися 2 квітня у випадку, якщо на бухарестському саміті НАТО не прийме рішення про приєднання України до ПДЧ. Марченко повідомив, що до акції планують приєднатися Соцпартія і СДПУ(о).

У свою чергу прес-служба президента, що проводить акредитацію журналістів на заходи за участі Буша, попереджає, що всім акредитованим журналістам необхідно прибувати на місце події для перевірки на безпеку за три години до її початку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування