Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Буша в центрі обмежать рух і просять не ловити гав на балконах

Понеділок, 31 березня 2008, 14:36

У зв’язку з перебуванням Буша в Києві буде перекрито рух та обмежено перебування осіб на низці центральних вулиць міста.

Про це на брифінгу заявив начальник УДО Валерій Гелетей, повідомляє УНІАН.

Зокрема, йдеться про вулиці Софіївську, Михайлівську площу, вулицю Михайлівську, Малу Житомирську, Прорізну, Лютеранську, Інститутську, Банкову, а також частково обмежено доступ до вулиці Хрещатик.

Крім того, начальник Управління Держохорони, звертаючись до киян, які мешкають та працюють у вказаних місцях, попросив без нагальної потреби не виходити на балкони, дахи, не відкривати вікна, не проводити фото-, відеозйомку.

При цьому він пояснив, що такі заходи безпеки є прийнятними до міжнародних норм і українська сторона відповідно до цих норм, несе повну відповідальність за безпеку перебування офіційних делегацій.

За словами Галетея, управління Державної охорони не вбачає будь-яких загроз безпеці перебування в Україні, зокрема в Києві, президента США Джорджа Буша.

"Оперативна обстановка в м. Києві і в цілому в Україні нормальна, стабільна і контрольована, тобто будь-яких загроз немає і думаю не буде", - сказав Гелетей.

Водночас посол США в Україні Вільям Тейлор на тому ж брифінгу висловив думку, що антинатовські мітинги в Україні напередодні прибуття в Київ президента США Джорджа Буша не перешкодять його візитові.

"У демократичних країнах люди можуть висловлювати свої думки", - підкреслив посол, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, у понеділок у центрі Києва кілька тисяч представників лівих сил організували мітинг, а також установили три десятки наметів. Вони протестують проти інтеграції України в НАТО і візиту Буша в Київ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування