Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" до липня складе ціну середньоазійському газу

Понеділок, 31 березня 2008, 14:56

ВАТ "Газпром" планує до 1 липня узгодити формулу ціни з виробниками середньоазійського газу, основним споживачем якого є Україна.

Про це повідомив заступник голови правління холдингу, гендиректор "Газпром експорту" Олександр Медведєв, інформує "Обком" із посиланням на УНІАН.

"До 1 липня плануємо узгодити формулу ціни. У будь-якому випадку це буде до закінчення поточного року", - сказав він, виступаючи перед представниками Асоціації європейського бізнесу.

Як відомо, газові компанії Казахстану, Узбекистану й Туркменії з 2009 року будуть продавати газ за європейськими цінами. Про це представники азійських газових компаній домовилися в ході переговорів із головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером 11 березня.

На сьогодні Туркменістан і Узбекистан продають "блакитне паливо" російському концерну по 130 дол. за тис. куб. м. Із другого півріччя ціна на туркменський газ зросте до 150 дол. за тис. куб. м, на узбецький – до 160 дол. за тис. куб. м. Вартість російського газу – 314 дол. за тис. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування