БЮТ хоче назавжди розблокувати ЦВК

Понеділок, 31 березня 2008, 15:38

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Володимир Каплієнко пропонує парламенту дозволити Центральній виборчій комісії приймати рішення більшістю голосів від присутніх на засіданні членів комісії.

Про це сказано в законопроекті № 2279 "Про внесення змін до закону "Про Центральну виборчу комісію", зареєстрованому в Раді 26 березня, повідомляють Українські новини.

Законопроектом також запропоновано надати депутатам Ради право бути присутнім на засіданні Центвиборчкому без дозволу або запрошення комісії.

Крім цього, автор законопроекту пропонує парламенту встановити строк, протягом якого третина членів ЦВК за власною ініціативою можуть скликати засідання (у разі відсутності голови ЦВК або його заступників, або ж їх відмови провести засідання) у рамках 48 годин.

У пояснювальній записці автор зазначає, що мета прийняття законопроекту - стимулювання членів ЦВК до більш відповідального ставлення до своїх професійних обов'язків.

Відповідно до чинного законодавства, ЦВК приймає рішення відкритим голосуванням більшістю голосів від складу комісії.

До складу ЦВК входить 15 членів комісії, тобто рішення приймаються голосуванням мінімум 8 її членів.

Як відомо, ЦВК неодноразово відкладала засідання або відмовлялася приймати резонансні рішення через відсутність кворуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування