Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов зупинив будівництво в Жовтневій лікарні – готується до мерства?

Понеділок, 31 березня 2008, 16:07

Під впливом керівництва уряду компанія "Житлобуд" відмовилась від будівництва на території поруч із Жовтневою лікарнею в центрі Києва.

Про це на спеціальному брифінгу повідомив віце-прем'єр Олександр Турчинов.

"Сьогодні зранку ми отримали лист від компанії "Житлобуд", в якому вони повідомляють, що під впливом уряду вирішили добровільно відмовитись від будівельної площадки", - заявив Турчинов.

За його словами, "Житлобуд" також направив листа меру Києва Леоніду Черновецькому, де "в односторонньому порядку відмовляється від ділянки".

"Я хочу сподіватися, що Черновецький, отримавши відмову від "Житлобуду", не віддасть цю ділянку комусь іншому з числа своїх родичів або колег", - зазначив Турчинов.

За словами Турчинова, інформація про можливий могильник небезпечних інфекційних хвороб на території забудови, стали аргументом, який змусив уряд втрутитись в ситуацію.

Він не дав прямої відповіді, чи пов'язана його поява на брифінгу з наміром балотуватися на посаду мера Києва.

"Поки не було висунення кандидатури від нашої політичної сили. Орієнтована дата проведення міської конференції 11 квітня. Тоді і буде рішення", - сказав він.

За словами Турчинова, він займався цією проблемою, оскільки йому "було доручено Юлією Тимошенко розібратися в цьому питанні і поінформувати громадськість".

Він також підкреслив, що "Житлобуд" добровільно відмовився від ділянки, хоча "у нього не було юридичних аргументів робити це, оскільки компанія мала дозвіл і позитивні висновки, видані чинною адміністрацією".

"Їх же ніхто не примушував, їх же не били по пальцях, все було добровільно", - сказав Турчинов.

У свою чергу присутня на прес-конференції Ольга Богомолець заперечила Турчинову, повідомивши, що "земельні ділянки були відведені в 2003 році Олександром Омельченком".

На це Турчинов відповів, що він особисто відвідував компанію "Житлобуд". "Я не вийшов з "Житлобуду", поки не отримав копію листа до Київської влади, де в односторонньому порядку було відмінено забудову", - сказав він.

Турчинов закликав Київраду зібратися ближчими днями і скасувати рішення про виділення земельної ділянки біля жовтневої лікарні.

"Крапку можна буде ставити в цій історії, коли сесія прийме рішення. Я сподіваюсь, вона це зробить завтра чи післязавтра", - сказав він.

На прохання прокоментувати роль депутата від БЮТ Івана Куровського, який є власником компанії забудовника, Турчинов відповів: "Наші депутати не займаються бізнесом. І ми цього від них вимагаємо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування