Черновецький теж поспішив попіаритись на Жовтневій лікарні

Понеділок, 31 березня 2008, 17:21

Мер Києва Леонід Черновецький в понеділок підписав розпорядження про призупинення будівництва на території Олександрівської (Жовтневої) лікарні.

Про це заявив Черновецький під час візиту на будівництво біля лікарні, повідомляє газета "Хрещатик".

Під час зустрічі Черновецький також заявив, що повернувся до виконання обов'язків голови КМДА, нагадавши, що був відсторонений президентом на 15 днів, які минули 28 березня.

"Ми (Блок Леоніда Черновецького) підготували проект рішення про заборону будівництва на цій ділянці. Він буде прийнятий на найближчій сесії Київради", - заявив Черновецький.

Під час виступу мера Києва, активісти Блоку Леоніда Черновецького зламали огорожу незаконного будівництва, повідомляє газета.

Водночас, як повідомляє кореспондент "Української правди", серед тих, хто ламав огорожу, прихильників діючого мера не було. Після того, як ворота забудови були демонтовані, активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ" розгорнули плакат, направлений проти мера, який намагались порвати охоронці Черновецького.

Також громадська ініціатива "Збережи старий Київ", яка протягом останніх місяців боролася із незаконною забудовою заявила, що підтримує наміри мера скасувати забудову, але жодним чином не підтримує діючого мера Черновецького.

Активісти також вважають, "відміну будівництва обов’язком мера, а його приїзд на проблемну ділянку – актом особистого політичного піару на соціальних проблемах киян".

"Громадська ініціатива "Збережи старий Київ" не підтримує жодну політичну силу, адже, як показують розслідування, за незаконними будівництвами в Києві стоять представники практичного всіх провладних партій та угруповань", зазначається у повідомленні ініціативи.

Раніше 16 березня 2008 року міліція розігнала акцію протесту проти незаконної забудови. Тоді від побоїв міліції тяжко постраждав журналіст "Газети по-київськи" Андрій Манчук.

Також, на 5 каналі вийшов матеріал, підготований МВС України, в якому стверджувалося, що міліція сили не застосовувала, а учасники акції – проплачені Черновецьким.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування