Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розказав Яценюку і Луценку про свої бажання

Понеділок, 31 березня 2008, 18:20

Президент Віктор Ющенко провів зустріч з народними депутатами України - членами фракції "Наша Україна - Народна Самооборона".

Про це повідомляє прес-служба президента.

Під час зустрічі президент заявив, що лише неухильне виконання коаліційної угоди фракціями більшості свідчитиме про справжній дух партнерства і ефективність коаліції.

Ющенко наголосив, що свого ухвалення очікують законопроекти, прийняття яких погоджено в Коаліційній угоді. Партнери по коаліції домовлялися ухвалити їх ще до голосування за формування уряду.

Серед рішень, що потребують негайного схвалення, Ющенко назвав комплекс антиінфляційних заходів, який має бути нарешті погоджений і урядом, і Національним банком.

Також він наполягає на внесенні змін до закону про бюджет, які відповідали би реальній соціально-економічній ситуації.

Також уряд має завершити переговори щодо постачання газу в 2008 та наступних роках і розрахунків за нього, аби через місяць знову не довелося героїчно долати труднощі.

"Питання торгівлі зерном має бути врегульоване таким чином, аби якнайкраще забезпечити інтереси українського селянина. Зрештою, український парламент має закріпити цьогорічну зовнішньополітичну і економічну перемогу і ратифікувати документи щодо вступу до СОТ", - наголосив президент.

Ющенко відзначив, що найоптимальніший шлях до виконання зобов'язань демкоаліції лежить через таку послідовність кроків: ухвалення Верховною Радою першочергових законопроектів, узгоджених коаліцією при підписанні коаліційної угоди; виголошення президентом послання до Верховної Ради;

Також президент наполягає на приведенні до присяги суддів КС; ухваленні Верховною Радою програми діяльності Кабміну, схваленні державної програми соціально-економічного розвитку України; внесенні необхідних змін та доповнень до закону про бюджет; здійсненні Верховною Радою кадрових призначень згідно з коаліційною угодою і програмою уряду.

У зустрічі взяли участь голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, з боку секретаріату президента - глава Секретаріату президента Віктор Балога та його перший заступник Олександр Шлапак. Цій зустрічі передувала зустріч Глави держави з керівництвом фракції НУ-НС.

На ній глава держави заявив, що хотів би, щоб такі зустрічі були регулярними, а також запрошує до участі у них міністрів, обраних за квотою "НУ-НС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування