Посмертну записку Кравченка назвали фальшивкою

Вівторок, 4 березня 2008, 09:32

Генерал-полковник міліції Микола Джига переконаний, що посмертна записка Юрія Кравченка, яка фігурує у справі про його смерть, підроблена.

"Це не його рука. Я добре знаю почеркознавчий стереотип Юрія Федоровича. У нього в повсякденному житті був такий почерк, що його треба було розшифровувати разом з експертами. Як напише резолюцію — нічого не розібрати. Тому вважаю, що записка, залучена до матеріалів кримінальної справи, — підробка. Хтось цю фальшивку виконав, але хто — мало з'ясувати слідство...", - сказав Джига в інтерв'ю "Сегодня".

Водночас, як повідомили в Генпрокуратурі, графологічна експертиза підтвердила, що записка написана рукою Кравченка.

Посмертна записка Кравченка
Посмертна записка Кравченка
'Резолюція,
Резолюція, написана Кравченком. Фото "Сегодня"

Джига також розповів про свою останню зустріч із Кравченком перед його смертю.

"...Він подзвонив сам і попередив, що приїде до мене в село. Його привіз водій Павло. Накрили стіл, посиділи трохи — ми з сином, Кравченко, Паша... Юрій Федорович був смутний. І раптом каже мені: "А принесеш на мою могилу квіти?" Водій йому: "Ну, що ви таке говорите?" А Кравченко у відповідь: "Наступним після Кірпи буду я...", - розповів Джига.

Джига був першим заступником Кравченка в часи його керівництва МВС.

У вівторок виповнюється три роки з дня смерті Кравченка.

Кравченко був одним з головних фігурантів "справи Гонгадзе". На ранок 4 березня 2005 року Кравченко був викликаний до Генпрокуратури для дачі свідчень у цій справі, однак у цей день його знайшли мертвим.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування