У Білоконя намагаються відібрати державну віллу за 300 гривень

Четвер, 10 квітня 2008, 10:46

Прокуратура намагається через суд відібрати в екс-міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя державну дачу в Пущі-Водиці, за оренду якої він платить менше 300 гривень на місяць.

Про це в четвер пише газета "Дело".

"Білоконь фактично втік із країни в Росію одразу після помаранчевої революції, але державна дача по вулиці Вишгородській, 150 дотепер знаходиться в його розпорядженні", - пише газета.

За даними видання, під цією адресою ховається, адміністративна будівля будинку відпочинку "Пуща-Водиця" а також територія в сотні гектарів, обгороджена пя'тиметровим парканом.

Екс-міністр орендував її на піввіку у Держуправління справами. Дача Білоконя знаходиться в управлінні будинку відпочинку "Пуща-Водиця" ДУСі.

Орендна ставка розраховувалася не враховуючи думки ФДМ, що є єдиним орендодавцем державного майна.

За будинок площею 105 квадратних метрів і присадибну ділянку в 0,7 гектарів Білоконь платив лише 252 гривні на місяць (без врахування ПДВ). Договір між "Пущею-Водицею" і екс-міністром підписаний на 49 років. У серпні 2003 року Білоконь підписав з держу правлінням договір про оренду.

Навіть після виїзду в Москву Білоконь не віддав її державі. Хоча цього вимагала прокуратура, що знайшла порушення в договорі оренди.

Силовики оскаржуватимуть оренду вілли 25 квітня в Оболонському суді столиці. Самого Білоконя запросили на засідання через газету "Урядовий кур'єр". Юристи не очікують побачити генерала особисто. Але відзначають: його представники регулярно беруть участь у слуханні справи.

Як розповіли в юридичному відділі ФДМ, розірвати невигідний контракт можна тільки в судовому порядку. Цим питанням уже третій рік і займається Оболонська прокуратура. Справа пройшла всі інстанції аж до Верховного Суду.

Тільки останній став на сторону прокуратури, задовольнивши її клопотання. Після чого справу спустили в райсуд, і розгляд стартував по другому колу. Чергове слухання справи в Оболонському райсуді відбудеться 25 квітня.

За словами джерела видання в одній з юридичних контор, у засіданнях суду регулярно бере участь представник Білоконя, "яка раніше представляла інтереси Нестора Шуфрича у схожій справі".

Це може означати, що Білоконь особисто контролює хід розгляду або він усе ще розраховує повернутися в Україну й оселитися на державній дачі, відзначає видання.

Серед сусідів Білоконя знаходяться будинки братів Суркисів, Віктора Медведчука й Ігоря Бакая. Дещо подалі знаходяться так звані "міністерські" дачі, серед яких — маєток Віктора Януковича.

Білоконь обіймав посаду міністра внутрішніх справ із серпня 2003 року по лютий 2005-го. Після помаранчевої революції його обвинувачували в зловживанні службовим становищем. Незабаром після цього Білоконь виїхав з України. За неофіційними даними, зараз він проживає в Москві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування