Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усенко-Чорна вважає, що Ющенко мститься їй за БЮТ

Четвер, 10 квітня 2008, 11:53

Заступник голови Центвиборчкому Жанна Усенко-Чорна вважає проведене щодо неї службове розслідування незаконним і має намір оскаржувати його й суді.

Про це вона заявила в інтерв'ю кореспонденту "Комерсант-Україна".

На думку Усенко-Чорної, подання президента Віктора Ющенка у Верховну Раду, яким ініціюється її звільнення з ЦВК, – "це банальна помста".

"Це банальна помста за те, що 24 березня комісія ухвалила постанову про заміщення депутатів фракції БЮТ у Київській міській раді", - упевнена вона.

Водночас, ініціювання головою ЦВК Володимиром Шаповалом службового розслідування щодо неї, Усенко-Чорна розцінює як тиск на себе.

"Члени Центвиборчкому не перебувають в адміністративному підпорядкуванні в голови комісії. Таким чином, я розцінюю дії Володимира Шаповала як тиск на члена Центвиборчкому", - заявила вона.

На питання про те, чи може подання президента про її звільнення з Центвиборчкому бути викликане тим, що вона подала в суд на Шаповала, член ЦВК відповіла: "Позов, у якому я прошу скасувати акт комісії, яка проводила щодо мене службове розслідування, дійсно вже спрямовано в адміністративний суд".

"Я вважаю, що дії голови ЦВК Володимира Шаповала в цьому випадку не ґрунтувались на положеннях закону, і наполягаю на тому, що повноваженнями організовувати розслідування наділений тільки орган, що призначив члена Центральної виборчої комісії, тобто Верховна Рада", - підкреслила Усенко-Чорна.

На запитання про те, чи відомі їй результати службового розслідування щодо себе, які нібито дали підстави президенту вимагати її звільнення, Усенко-Чорна сказала: "Відомі. На мій погляд, висновки комісії дуже дивні".

"Ще дивніше те, що на підставі акта, складеного за підсумками розслідування, говориться про порушення мною присяги. Як на мене, нічого такого, що давало б підстави для таких висновків, у матеріалах розслідування немає. Навпаки, цей акт свідчить про те, що член Центвиборчкому Жанна Усенко-Чорна, яка виконувала обов'язки голови ЦВК, намагалася забезпечити реалізацію виборчих прав членів територіальної громади Києва", - сказала член ЦВК.

"В акті також зафіксовано, що такі спроби саботувалися іншими членами комісії, які не приходили на роботу, не виконували свої службові обов'язки. Ситуація настільки прозора, що розповідати більше нічого", - сказала Усенко-Чорна.

Як відомо, у середу президент направив у Верховну Раду подання про звільнення Усенко-Чорної з Центвиборчкому. Пізніше заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук пояснила, що це подання має абсолютне юридичне обґрунтування і мотивоване результатами службового розслідування діяльності Усенко-Чорної, ініційованого головою ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...