Росія може підняти питання про приналежність Криму?

Четвер, 10 квітня 2008, 12:38

У випадку форсованого вступу України в НАТО Росія може підняти питання про приналежність Криму.

Про це заявив голова комітету Держдуми Росії у справах СНД і зв'язкам зі співвітчизниками Олексій Островський в інтерв'ю Російській службі новин.

"Що стосується питання про вступ України, Грузії в НАТО, то питання дискусійне. З одного боку, я упевнений, що в найближчій перспективі ніхто в альянсі, ніхто ці країни не чекає. За винятком, керівництва США. З іншого боку, як ми знаємо, з відомої російської приказки, якщо рушниця висить на сцені, то вона в другому акті обов'язково вистрілить", - відзначив депутат.

За його словами, усе буде залежати від позиції Російської Федерації, від тієї роботи, яку вона буде проводити на пострадянському просторі, в Західній Європі, у США.

"Безумовно, у випадку форсування країни в НАТО, вважаю, що Росія має право підняти питання про приналежність Криму, яке остаточно не закрите і це потрібно усвідомлювати, у тому числі, і українським керівникам", - відзначив Островський.

За словами депутата, "Російська Федерація має правові підстави повернутися до перегляду тих угод, які були досягнуті при Хрущові в рамках Радянського Союзу".

"Але є ще одна серйозна перешкода на шляху вступу України в альянс, це юридична відсутність думки українського народу і фактично зараз Україна не йде в НАТО. У НАТО йдуть 3 керівники різних гілок влади: Тимошенко, Ющенко, Цинюк (так депутат, слід вважати, назвав Арсенія Яценюка-УП)", - заявив Островський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування