Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) шукатиме управу на Ющенка в ПАРЄ

Четвер, 10 квітня 2008, 12:53

Соціал-демократична партія (об’єднана) вважає незаконним письмове звернення президента Віктора Ющенка до Кабінету міністрів з вимогою звільнити держслужбовців, наближених до партії СДПУ(о) та КПУ.

Про це заявив на прес-конференції голова СДПУ(о) Юрій Загородній, повідомляє УНІАН.

"Фактично президент Віктор Ющенко закликає до безпідставного звільнення зазначених осіб з посад, що становить порушення Конституції, закону про державну службу, а в діях президента можна вбачати склади злочинів, передбачених Кримінальним кодексом", - заявив Загородній.

За його словами, лист президента від 3 квітня представляє собою форму тиску на прем’єр-міністра Юлію Тимошенко з метою примусити останню прийняти політично вигідне для глави держави рішення.

Загородній повідомив, що політбюро СДПУ(о) звернулося з цього приводу до Парламентської Асамблеї Ради Європи, правозахисних організацій та уповноваженої Верховної Ради з прав людини, наголошуючи, що в Україні сьогодні цинічно порушуються права людини, а президент грубо ігнорує демократичні і правові норми.

"Вважаємо, що вимоги Віктора Ющенка, (глави секретаріату президента) Віктора Балоги про звільнення колишніх членів СДПУ(о) є незаконними, оскільки прямо порушують норми статті 24 Конституції, статті 4 закону "Про державну службу", статті 22 Кодексу законів "Про працю", - зазначається в листі до омбудсмена.

Загородній зазначив, що згідно з законодавством України, у таких діях президента наявні ознаки злочинів, яких достатньо для порушення кримінальних справ.

Він також зазначив, що частина з названих у листі Ющенка людей не є членами СДПУ(о), а деякі ніколи не були членами партії. "А формулювання "наближені до когось" - не ноу-хау юридичної думки керівника нашої держави", - сказав він.

Як відомо, 3 квітня Ющенко у листі до Тимошенко висловив сподівання на прийняття Кабміном відповідального рішення щодо подальшого перебування на урядових посадах низки осіб, нібито-то близьких до екс-керівника Адміністрації президента (при Леоніді Кучмі), колишнього голови СДПУ(о) Віктора Медведчука.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...