Польща не блокуватиме Росію в ЄС за Україну

Четвер, 10 квітня 2008, 14:59

Президент Польщі Лєх Качинський спростовує інформацію про те, що Польща не зніме вето з переговорів про нову угоду зі співпраці Євросоюзу й Росії доти, доки країни-члени ЄС не допустять до ПДЧ у НАТО Грузію й Україну.

У четвер він спростував повідомлення "Рейтер" про те, що в інтерв'ю цьому агентству в середу він нібито пов’язав питання скасування польського вето на переговори між ЄС та Росією з приєднанням Грузії та України до ПДЧ, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ні, там не було формулювання такого роду. Я сказав, що на даний момент ми повинні про це задуматися. Таким був зміст моєї заяви. Більше з цього приводу я додати нічого не можу", - заявив Качинський у Хельсінкі, де перебуває з візитом.

"Учора представник агентства Reuters намагався підштовхнути мене до твердження, що я ставлю рівність між цими двома питаннями, тобто, згодою на переговори ЄС-Росія і згодою на приєднання України і Грузії до плану дій для членства в НАТО. Але такої відповіді він від мене не почув", - уточнив президент Польщі.

Качинський припустив, що його слова невірно витлумачили.

На його думку, непорозуміння викликав пасаж, у якому він запевнив, що Польща "обов'язково" буде "вести переговори з Москвою, намагаючись знизити рівень взаємної недовіри, однак поки рано говорити про те, що стратегічні переговори між ЄС і Росією буде розблоковано в найближчому майбутньому".

"Для початку я б хотів знати, як вирішиться питання про ПДЧ для України і Грузії", - зазначив тоді польський президент.

А вже в четвер Качиньский попросив, щоб це не вважали прямою вказівкою на те, що у Варшаві питання про ПДЧ для двох республік колишнього СРСР пов'язують із розблокуванням переговорів про угоду про партнерство і співробітництво (УПС).

ИТАР-ТАСС, "Газета.ru"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...