Росія запрошує на переселення українців з обов'язковим знанням "языка"

Четвер, 10 квітня 2008, 15:26

Російська Федерація запрошує українських громадян взяти участь у державній програмі РФ зі сприяння добровільному переселенню "співвітчизників" до Іркутської області.

Про це заявила директор департаменту праці Іркутської області Наталя Брускова на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, для добровільного переселення в область запрошуються громадяни, що мають постійну реєстрацію на території України, а також з обов'язковим знанням російської мови.

До категорії "співвітчизників" входять, відповідно до федерального законодавства Росії, "громадяни, що проживали на території СРСР незалежно від національної приналежності".

Для участі в програмі визначені чотири території поселення першого етапу реалізації, зокрема, Ангарське муніципальне утворення, місто Братськ, Тайшетський і Шелеховський райони.

Потенційних переселенців до Іркутської області чекають вакантні робочі місця з медичних спеціальностей, а також потрібні фахівці електрозборочного виробництва, сільського господарства, механіки, геодезисти, картографи, машиністи, водії, шкільні викладачі та інші.

Тим, хто приїде до області, не обіцяють забезпечення безкоштовним житлом, але гарантують сприяння в наданні тимчасового житла.

При цьому гарантується сприяння в працевлаштуванні, надання амбулаторної і стаціонарної медичної допомоги, освітніх послуг, а також сприяння у вивченні російській мови в разі потреби.

За словами Брускової, реалізація програми почалася в листопаді 2007 року, і станом на 1 квітня 2008 року в Іркутську область прибули 29 родин загальною чисельністю 81 особа з Казахстану, Молдови, України, Киргизії, Туркменістану, Узбекистану і Таджикистану.

Проектом програми передбачається, що за шість років реалізації (до 2012 року) в Іркутську область буде прийнято більш як 4300 учасників і членів їхніх родин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування