БАЛОГА ЗВИНУВАТИВ ТИМОШЕНКО В ЕГОЇЗМІ, БРЕХНІ І РОЗВАЛІ КОАЛІЦІЇ

Четвер, 10 квітня 2008, 16:22

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що Юлія Тимошенко свідомо розвалює коаліцію та йде на відкритий конфлікт із президентом.

Про це йдеться в його заяві, поширеній у четвер.

На переконання Балоги, суспільство має знати справжні мотиви останніх кроків, здійснених урядом і фракцією БЮТ у Верховній Раді.

"Відверто корисливі, грубо прагматичні дії команди Тимошенко маскуються красивими і пафосними фразами про єдність, демократію та боротьбу з корупцією. Однак насправді створюються політичні та бізнесові схеми, які мають забезпечити монопольне становище БЮТ і її верхівки на політичній арені, у владі, в економіці", - вважає він.

За словами керівника президентського секретаріату, саме через "егоїстичну" позицію БЮТ провалено ідею підтримки єдиного кандидата на виборах міського голови Києва.

"Біло-сердечні" з незрозумілих причин переконані, що саме вони користуються найширшою підтримкою в столиці і саме їхній висуванець здобуде найбільшу кількість голосів киян. Відмінні від цієї думки інших партнерів з демократичного табору до уваги навіть не бралися", - зазначив він.

"Тому тільки на БЮТ лежить вся вина за поховану під тягарем його амбіцій ініціативу про єдиного демократичного кандидата", - попередив Балога.

Він назвав політтехнологічним ходом ідею БЮТ про вибори столичного голови у два тури, зазначивши, що таким чином "Україні хочуть нав'язати рудиментарну радянську модель обрання місцевої влади".

Балога звернув увагу, що у прагненні забезпечити собі нероздільне домінуюче становище у владі БЮТ, вже не криючись, виступає в союзі з позакоаліційними силами.

Він нагадав, що "тимошенківці" голосували разом із депутатами від Партії регіонів за неконституційний закон "Про Кабінет Міністрів" та закон про тендерні закупівлі, який зберігав злочинний механізм розкрадання державних коштів на мільярди гривень.

Як свіжий приклад "ганьби" він назвав голосування за звернення Верховної Ради до президента, яке по суті пропонує залишити суддею Конституційного Суду Сюзанну Станік.

За його словами, БЮТ разом із Партією регіонів хоче створити і очолити парламентську комісію з опрацювання змін до Конституції.

"При цьому зухвало нехтується різкий протест партнера по демократичній коаліції - блоку "Наша Україна - Народна Самооборона". У своєму бажанні підігнати під свої інтереси ще й Основний Закон БЮТ іде на всілякі, навіть збочені, союзи, і бере собі в подільники тих, кого задля приходу до влади ще зовсім недавно нищівно критикував", - вказав глава секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування