Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога побачив, що Тимошенко хоче очолити земельну мафію

Четвер, 10 квітня 2008, 16:31

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що земельні аукціони, пропоновані урядом Юлії Тимошенко суперечать законодавству та формують величезне поле для багатомільярдних зловживань.

Про це йдеться в його заяві, поширеній у четвер.

"За змістом і способами земельні аукціони, які пропонував проводити Кабінет Міністрів, тотожні корупційним тендерним закупівлям", - вважає Балога.

"Немає нічого дивного в тому, що Кабмін приймає постанову про аукціони з продажу землі, а прем'єр-міністр говорить про існування земельної мафії. Можна припустити, що керівник уряду просто хоче цю мафію очолити", - заявляє керівник президентського секретаріату.

За його словами, в розпорядженні Тимошенко є інструмент у вигляді Державного агентства земельних ресурсів.

"Його очолює ставленик БЮТ Володимир Воєводін - близький друг і бізнес-колега сумновідомого бютівського землевласника, народного депутата Богдана Губського. Кабінет Міністрів через це агентство намагається створити механізм ручного перерозподілу землі. Кому це вигідно? Відповідь на це питання зрозуміла", - зазначив Балога.

Керівник Секретаріату відзначив, що у земельних питаннях уряд фактично перебрав повноваження місцевого самоврядування.

"Органи влади в регіонах, обрані місцевими громадами, не можуть приймати жодних рішень щодо продажу землі. Це призводить до значного скорочення інвестицій, зменшенні капіталовкладень в основні фонди. Втрати від такої урядової політики обраховуються цифрами з багатьма нулями", - зазначає Балога.

"Тимошенко та її прихильники заявляють, що домагатимуться поновлення урядової постанови щодо земельних аукціонів. Зрозуміло, що позиція президента не зміниться. Отже, Прем'єр-міністр свідомо провокує конфлікт із главою держави", - зауважує керівник секретаріату президента.

"Це той випадок, коли особистий інтерес несумісний із демократичними поглядами. Тимошенко варто добре подумати, чим це обернеться для суспільства і країни. Не треба намагатися обіграти президента - це безперспективно", - наголосив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування