Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко викликає Тимошенко на розмову, щоб врятувати коаліцію

Четвер, 10 квітня 2008, 16:49

Політрада НУНС ініціює скликання загальних зборів коаліції в понеділок, за участю всіх членів кабінету міністрів.

Про це заявив голова політради НУНС В’ячеслав Кириленко по закінченні засідання політради за участі членів уряду від НУ-НС, повідомляє прес-служба Кириленка.

"Ми зробимо все для єдності демократичної коаліції, тому ми ініціюємо проведення в понеділок загальних зборів коаліції за участі всіх депутатів обох фракцій і всіх членів уряду, включно з прем’єром і головою парламенту", - заявив Кириленко.

"Нам потрібно провести серйозну та відверту розмову і припинити взаємні звинувачення", - відзначив він.

"Ми наполягаємо на виконанні нашими партнерами коаліційної угоди і застерігаємо Блок Юлії Тимошенко від односторонніх дій, які можуть зашкодити єдності демократичної коаліції", - заявив Кириленко.

"Ми вже вкотре звертаємо увагу прем’єра на той факт, що законопроект про внесення змін до держбюджету на 2008 рік досі не схвалено урядом і не внесено до парламенту, хоча згідно закону уряд був зобов’язаний це зробити ще до 1 березня", - сказав Кириленко.

Він зазначив, що "немає жодних перешкод до розгляду на сьогоднішньому засіданні Кабміну цього проекту, який давно готовий".

"Ми вимагаємо від уряду нарешті звільнити з посади голови Держкомархіву комуністку Ольгу Гінзбург, яка не лише не має гуманітарної освіти, а веде на цій посаді активну антиукраїнську діяльність, переслідує знаних фахівців архівної справи, заявляє про наміри засекретити інформацію про злочини комуністичного режиму", - сказав Кириленко.

Він нагадав, що у відповідності з коаліційною угодою на посаду Голови Держкомархіву має бути призначено представника НУ-НС.

Також він застеріг прем’єра "від повторення спроб затвердити порядок проведення земельних аукціонів постановою Кабміну, оскільки така редакція постанови призведе до створення другої Тендерної Палати, тільки з продажу землі".

Кириленко також заявив про "стурбованість членів Політради Блоку все частішими діями керівництва БЮТ, які не погоджені з нашим Блоком, зате погоджені з Партією Регіонів, наприклад, голосування проти президентських законопроектів чи проти звільнення судді Конституційного Суду Станік".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування