Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка висунули ще одну претензію до Усенко-Чорної

П'ятниця, 11 квітня 2008, 11:17

Заступник голови секретаріату президента, представник президента в КС і ЦВК Марина Ставнійчук вважає заступника голови Центвиборчкому Жанну Усенко-Чорну відповідальною за відсутність державного реєстру виборців.

Про це вона сказала в ефірі телекомпанії "Студія "1+1" увечері 10 квітня, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Сьогодні хтось повинен відповісти. А саме Жанна Іванівна (Усенко-Чорна) відповідала в ЦВК за координацію, пов'язану зі введенням державного реєстру виборців. Недбалість у цьому питанні призвела до того, що в порушення закону держава півроку живе без реєстру виборців", - сказала вона.

Ставнійчук зазначила, що в поданні, яким президент Віктор Ющенко просить Верховну Раду достроково припинити повноваження Усенко-Чорної, зазначається, що вона порушувала закон про Центвиборчком і закон про держреєстр виборців.

"Йдеться про те, що Жанна Іванівна в деяких питаннях, що стосуються розгляду документів певної політичної сили (БЮТ), займає не позапартійну позицію, упереджену позицію", - сказала вона.

Як відомо, президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді звільнити заступника голови Центральної виборчої комісії Жанну Усенко-Чорну.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка є лідером БЮТ, заявила про тиск секретаріату президента на Усенко-Чорну за принциповість позиції в питанні поновлення депутатів від БЮТ у Київраді замість позбавлених повноважень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування