Тимошенко натякає, що її конфлікт з Ющенком вийшов за рамки здорового глузду

П'ятниця, 11 квітня 2008, 11:30

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає однією з причин дестабілізації влади майбутні президентські вибори.

Про це вона заявила у п’ятницю в парламенту під час "години запитань до уряду".

"Я думаю, що сьогодні є кілька вагомих причин, чому так лихоманить політикум. Це стосується і коаліції, і опозиції, і всіх складових влади. Перша причина – це вибори президента в 2010 році. І це той фактор, який політиків просто дестабілізує", - зазначила Тимошенко.

"Політики замість того, щоб працювати на державу, намагаються один одного знищити. Політики вже готуються до виборів, замість того, щоб готуватися і робити справжні реформи. І цей конфлікт вже виходить за рамки здорового глузду", - наголосила прем’єр.

Вона відзначила, що зміни до Конституції 2004 року повністю розбалансували відносини уряду, президента і виконавчої влади.

"Сьогодні ми маємо, на жаль, такий унікальний факт, коли у нас уже не два, а три уряди – уряд, РНБО і секретаріат президент. Коли сьогодні практично всі виконавчі функції мають два, а то й три доручення, діаметрально протилежні. І це і є основа непорозумінь у владі", - поскаржилась прем’єр.

У зв'язку з цим вона закликала терміново ухвалити зміни до Конституції.

"Якщо ми цього не зробимо, владу лихоманитиме і далі. І не важливо, хто буде у ній. Те ж було і за антикризової коаліції. Сьогодні повторюється те ж саме. Нам треба набратися мужності, створити в Верховній Раді конституційну комісію, об'єднати там бачення всіх фракцій і дати країні стабільність, спокій і співпрацю", - заявила Тимошенко.

"Якщо ми цього не зробимо, будемо вважати, що цей парламент свою функцію не виконав", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування